logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Vegetarische quiche met erwten en dragon

De quiche wordt ondergewaardeerd. Laten we wel wezen: het is de taart die je de hele dag door kunt eten… zelfs als diner, maar ook als snack, bij de lunch, high tea…. wanneer dan ook. Het maken van een quiche kost even tijd, vooral het bakken van de bodem is een werkje, maar verder kan het eigenlijk niet mis. Probeer deze vegetarische quiche eens, met erwten en dragon.


Recept: Vegetarische quiche met erwten en dragon

Vegetarische quiche met erwten en dragonVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Frankrijk
Genoeg voor: 6

Dit heb je nodig

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 50 ml ijskoud water (of 1 ei)
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl baking soda

  • Voor de vulling
  • 4 eieren
  • 250 ml cottage cheese
  • 300 gram erwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl Silvo dragon
  • 150 gram zachte kaas (gruyere, belegen, Parmezaan… het liefst een mengeling van zacht en hard)
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de bodem. Meng hiervoor kort de bloem, het zout en de baking soda met de boter tot een kruimelig geheel.
  2. Voeg vervolgens het water of het koude ei aan toe en meng tot een geheel. Met bijvoorbeeld de Magimix keukenmachine gaat dit beter dan met een Kitchenaid keukenrobot, deze zorgt met de messen voor minder wrijving, waardoor het deeg minder warm wordt en je minder gluten ontwikkeld.
  3. Je kunt nu twee dingen doen: of je rolt het deeg meteen uit om het in de vorm te doen, alvorens je de vorm een half uur (of langer) in de koelkast zet. Je kunt het deeg ook eerst verpakt in de koelkast zetten en je vorm (28cm) daarna bekleden.
  4. Leg bakpapier in de vorm en vul hem met bakbonen. Bak de bodem 15 minuten in een oven op 180 graden. Haal de bonen eruit en bak hem nogmaals 5 minuten.
  5. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling! Pel en snipper de ui. Bak hem zachtjes tot de ui een beetje bruin begint te worden. Dat kan best een minuutje of 10 tot 15 duren.
  6. Voeg de erwten toe (diepvries-erwten vind ik het lekkerst) en bak ze even mee. Laat afkoelen in de pan.
  7. Meng ondertussen de eieren met de cottage cheese. Klop goed door tot een glad geheel.
  8. Rasp de kaas en voeg die toe. Breng op smaak met zout, peper en dragon.
  9. Je kunt hier mooi restjes aan toevoegen. Wij hadden twee tomaten liggen, die passen er perfect in. Maar ook wat bloemkool, broccoli of prei past zonder problemen.
  10. Vul de bodem met het cottage-cheese mengsel en zet de taart terug in de oven.
  11. Bak de quiche in ongeveer 20 minuten gaar op 200 graden.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.