logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Vegetarische paella


Bij paella denken veel mensen aan een kruidige, Spaanse schotel met veel vis en schaaldieren. Zo staat het misschien wel bekend, maar het gaat niet bepaald om die vis en zeevruchten: in Spanje wordt het net zo vaak met kip, vlees of vegetarisch gegeten! Wij laten je graag kennismaken met een heel eenvoudige vegetarische paella. Hij moet even op het vuur staan, maar moeilijk is het alleszins.


Recept: Vegetarische paella

Vegetarische paellaVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Vegetarisch
Keuken: Spanje
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 300 gram risottorijst of paellarijst
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 6 tomaten
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 tl kurkuma
  • 4 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 750 ml groenteboeillon
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd te tomaten in kleine blokjes en snijd de champignons in stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de champignons aan – ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en bak deze even mee.
  4. Voeg de rijst, de tomaten, de kruiden en laurierblaadjes en de bouillon toe. Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren!
  5. Voeg tot slot de doperwten toe en laat ze nog zachtjes doorkoken, tot het meeste vocht is opgenomen. Gat het te snel? Voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout – en vergeet niet de laurierblaadjes uit de paella te halen voor je hem serveert.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.