De kip of de vis uit de traditionele paella is hier vervangen door gegrilde halloumi en veel gestoofde en gegrilde groenten. Zorg dat er onderaan een korstje zit – de socarrada – en dat de bovenkant sappig is. Dát is het geheim van een perfecte paella.
Recept: Vegetarische paella
Voorbereiding: 0 uur en 20 minutenBereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Spanje
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1,5 l groentebouillon
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 500 g paellarijst
- 2 dopjes saffraanpoeder
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 g halloumi
- 200 g diepvrieserwten
- cayennepeper
- enkele blaadjes laurier
- gerookt paprikapoeder
- enkele takjes tijm
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de groentebouillon.
- Verhit een scheut olijfolie in een paellapan. Snipper de uien en stoof ze aan. Snipper de knoflook en plet met een mes; doe de knoflookpulp bij de uien.
- Schil de paprika’s, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de paprikablokjes mee aan.
- Doe er de paellarijst bij en laat even meestoven. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe.
- Kruid met saffraan, zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
- Giet er het grootste deel van de warme groentebouillon bij. Leg er ook de laurier en de tijm bij. Laat de rijst garen op een zacht vuur.
- Snijd de aubergine en de courgette in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
- Gril de groenten aan beide kanten in een hete grillpan. Leg ze bij de paella en laat verder garen.
- Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze. Leg ze bij de paella.
- Voeg tot slot de erwtjes aan de paella toe. Schep ze er voorzichtig door en laat kort meegaren.
Bron: Groentekost, Jeroen Meus
Klik hier voor onze review over Groentekost.
Ga direct naar Groentekost op BOL.com.