logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Vegetarische paella van Jeroen Meus


De kip of de vis uit de traditionele paella is hier vervangen door gegrilde halloumi en veel gestoofde en gegrilde groenten. Zorg dat er onderaan een korstje zit – de socarrada – en dat de bovenkant sappig is. Dát is het geheim van een perfecte paella.


Recept: Vegetarische paella

Vegetarische paellaVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Spanje
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 500 g paellarijst
  • 2 dopjes saffraanpoeder
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 g halloumi
  • 200 g diepvrieserwten
  • cayennepeper
  • enkele blaadjes laurier
  • gerookt paprikapoeder
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de groentebouillon.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een paellapan. Snipper de uien en stoof ze aan. Snipper de knoflook en plet met een mes; doe de knoflookpulp bij de uien.
  3. Schil de paprika’s, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof de paprikablokjes mee aan.
  4. Doe er de paellarijst bij en laat even meestoven. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe.
  5. Kruid met saffraan, zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
  6. Giet er het grootste deel van de warme groentebouillon bij. Leg er ook de laurier en de tijm bij. Laat de rijst garen op een zacht vuur.
  7. Snijd de aubergine en de courgette in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
  8. Gril de groenten aan beide kanten in een hete grillpan. Leg ze bij de paella en laat verder garen.
  9. Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze. Leg ze bij de paella.
  10. Voeg tot slot de erwtjes aan de paella toe. Schep ze er voorzichtig door en laat kort meegaren.

Bron: Groentekost, Jeroen Meus
Klik hier voor onze review over Groentekost.
Ga direct naar Groentekost op BOL.com.
Dit recept is met toestemming geplaatst.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.