logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: vegan zuurkoolburgers


Uit onderzoek blijkt dat wanneer je vaker vlees vervangt voor een plantaardige optie, je lichaam een groter vermogen heeft om butyraat (boterzuur) te produceren uit de bacteriële populaties in je darmflora, wat veel gezondheidsvoordelen heeft. Maar vind je het moeilijk om je AVG’tje zomaar te vervangen? Probeer dan eens deze variant – met een twist!


Recept: Zuurkoolburgers

ZuurkoolburgersVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 verpakkingen Meatless Farm Burgers
  • 200 g zuurkool
  • 1 friszoete appel
  • 50 ml bietensap
  • 30 ml vinaigrette
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 4 takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Voor de salade:
  • 100 g veldsla
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 100 g radijsjes
  • 1 komkommer
  • 2 el vinaigrette

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Halveer de krieltjes en leg ze op bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en leg de stukjes tijm ertussen.
  3. Rooster voor 20-30 minuten tot de krieltjes goud- bruin en knapperig zijn.
  4. Snijd de appel in dunne reepjes. Meng met de zuurkool en de vinaigrette. Doe de helft van het zuurkoolmengsel in een kom met bietensap, zo krijgt het een roze kleur. Zet apart.
  5. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de radijsjes in plakjes en de komkommer in blokjes. Meng met de veldsla en eventueel wat van de vinaigrette.
  6. Verhit wat olie in de pan. Bak de burgers gedurende 6-7 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  7. Verdeel de burgers, salade en de geroosterde krieltjes over 4 borden. Top de burger met zuurkooltoppings en serveer direct.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.