• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Boeken
    • Info voor je boekbespreking
    • Allerlei
      • Creatief
      • Educatief kinderen
      • Informatief volwassenen
      • Management boeken
      • Stripboeken
    • Kinderboeken
      • Prentenboeken
      • Kinderboeken met AVI
    • Young adult
    • Leesboeken voor volwassenen
    • Kookboeken
  • Business
    • Bloggen
    • Zelfstandig ondernemen
    • Management boeken
  • Entertainment
    • Films
      • Netflix, Prime Video, Disney+ en TV
      • Actie
      • Animatie
      • Horror
      • Komedie
      • Speelfilm
    • Games
    • Muziek
    • Speelgoed
      • Creatief
    • Spellen
    • Er op uit
    • Uit-agenda
  • Eten & drinken
    • In de keuken
    • Eten en drinken
    • Recepten
    • Kookboeken
  • Lifestyle
    • Gadgets
    • Gezondheid
    • Kleding & verzorging
    • Huis
    • Tuin
  • Feest
    • Halloween
    • Kerstmis
    • Moederdag
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijnsdag
    • Verjaardag
  • Prijsvragen
logo coolesuggesties liggend banner

CooleSuggesties

Stoere reviews, nieuws en tips

Recept: Vegan triple-chocolate cupcakes met hazelnoten

6 mei 2022ReceptBakken, chocolade, Koek en gebak, veganistisch, vegetarisch

Vegan triple-chocolate cupcakes met hazelnoten

Een recept speciaal voor de futureproof moms met de So Vegan So Fine Hazelnootpasta in de hoofdrol. Deze cupcakes zijn baksels om je vingers bij af te likken én je hebt gegarandeerd bakplezier met het hele gezin!


Voorbereiding: 0 uur en 45 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 12

Dit heb je nodig

  • 250 g bloem
  • 175 g suiker
  • 100 g pure chocolate chips
  • 60 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • 250 ml plantaardige melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • Vulling: 12 tl So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • voor de chocolade botercrème:
  • 200 g poedersuiker
  • 150 g plantaardige boter
  • 50 g So Vegan So Fine Hazelnootpasta

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats 12 papieren cupcake vormpjes in een cupcake vorm.
  2. Meng in een kom de bloem, suiker en bakpoeder en verwijder alle klontjes met een garde.
  3. Meng in een andere kom de plantaardige melk, zonnebloemolie, vanille-extract en de So Vegan So Fine Hazelnootpasta.
  4. Voeg de inhoud van de tweede kom bij de droge ingrediënten in de eerste kom en mix met een handmixer tot een glad beslag.
  5. Voeg de chocolade chips en hazelnoten toe aan het beslag en roer nog eens door met een spatel. Bewaar eventueel wat hazelnoten voor de garnering en hak deze fijn.
  6. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat compleet afkoelen.
  7. Maak intussen de botercrème voor de cupcakes. Klop de plantaardige boter gedurende 5 minuten op met een mixer totdat de boter een lichte kleur krijgt. Voeg vervolgens al mixend de poedersuiker toe. Voeg als laatste de So Vegan So Fine Hazelnootpasta toe en roer goed door. Zet de botercrème een kwartier in de koelkast om op te stijven.
  8. Gebruik een uitsteekringetje of theelepel om een holletje te maken in het midden van de cupcakes. Vul deze elk met een theelepel So Vegan So Fine Hazelnootpasta en zet het topje er terug op.
  9. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Garneer de cupcakes eventueel met de fijngehakte hazelnoten.

Foto credits: Green Food Lab

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt

Over Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Funko pop sale

end of spring sale

Onze topsuggesties

CooleSuggesties Topper

Meer uit deze categorie

Vegan cranberry cheesecake liggend Recept: Vegan cranberry cheesecake
Carrot cake pancakes met kokosyoghurt liggend Recept: Carrot cake pancakes met kokosyoghurt
Tanqueray fresh forest cocktail Recept: Lentecocktail met gin
Kleurrijke fajita wraps met kikkererwten avocado en romaine sla horizontaal Recept: Kleurrijke fajita wraps met kikkererwten, avocado en romaine sla
Bao buns met Pulled Oats gepekelde groenten en chili horizontaal Recept: Bao buns met Pulled Oats, gepekelde groenten en chili
Zoete aardappel enchiladas liggend1 Recept: Zoete aardappel enchiladas met gesmoorde jackfruit

Footer

Samenwerken

Heb jij een leuk product of coole dienst voor jongens of mannen? Kijk dan op onze contactpagina voor alle mogelijkheden.

Winacties en privacy

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan onze prijsvragen en ons cookiebeleid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze reviews, artikelen en winacties? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!