• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Boeken
    • Info voor je boekbespreking
    • Allerlei
      • Creatief
      • Educatief kinderen
      • Informatief volwassenen
      • Management boeken
      • Stripboeken
    • Kinderboeken
      • Prentenboeken
      • Kinderboeken met AVI
    • Young adult
    • Leesboeken voor volwassenen
    • Kookboeken
  • Business
    • Bloggen
    • Zelfstandig ondernemen
    • Management boeken
  • Entertainment
    • Films
      • Netflix, Prime Video, Disney+ en TV
      • Actie
      • Animatie
      • Horror
      • Komedie
      • Speelfilm
    • Games
    • Muziek
    • Speelgoed
      • Creatief
    • Spellen
    • Er op uit
    • Uit-agenda
  • Eten & drinken
    • In de keuken
    • Eten en drinken
    • Recepten
    • Kookboeken
  • Lifestyle
    • Gadgets
    • Gezondheid
    • Kleding & verzorging
    • Huis
    • Tuin
  • Feest
    • Halloween
    • Kerstmis
    • Moederdag
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijnsdag
    • Verjaardag
  • Prijsvragen
logo coolesuggesties liggend banner

CooleSuggesties

Stoere reviews, nieuws en tips

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Mail

Recept: vegan plaattaart met gekleurde wortels, feta en zelfgemaakte pesto: Never feta up with you

25 november 2021Receptlunchen, oven, veganistisch, vegetarisch

Vegan plaattaart met gekleurde wortels, feta en zelfgemaakte pesto

Wil jij tijdens World Vegan Month een easy vegan gerecht proberen? Ga dan voor deze vegan plaattaart met gekleurde wortels, Greek White en zelfgemaakte pesto. Dit kleurrijke gerecht is gemakkelijk te maken en heerlijk om te delen met je lover, vrienden of familie. Eet smakelijk!


Voorbereiding: 0 uur en 35 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Griekenland
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 300 g gekleurde wortels, in de lengte gehalveerd
  • 100 g Violife Greek White, verkruimeld
  • 30 g Violife Prosociano Wedge, geraspt
  • 20 g rucola
  • 1 rol (270 g) bladerdeeg
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de zelfgemaakte walnotenpesto
  • 40 g Violife Prosociano Wedge, geraspt
  • 30 g walnoten
  • 30 g basilicum, grof gehakt
  • 8 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de walnoten 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin kleuren. Hussel halverwege om en laat de walnoten daarna afkoelen.
  2. Verhoog de temperatuur naar 180 °C en verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Smeer de wortels in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Zet daarna apart.
  4. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
  5. Doe de ingrediënten voor de walnotenpesto in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Rol het bladerdeeg uit en vouw 1 centimeter van de rand naar binnen zodat er een opstaande rand rondom de plaattaart ontstaat. Bestrijk het bladerdeeg met ¾ van de zelfgemaakte pesto en de geraspte Prosociano Wedge. Verdeel de rode ui en gekleurde wortels over de plaattaart. Verdeel de wortels langs de korte zijde over het deeg. Doe dit om en om, zodat er steeds aan een afwisselende kant een stronk uitsteekt. Breng de plaattaart op smaak met gedroogde tijm, zout en peper.
  7. Bak de plaattaart 15 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is.
  8. Garneer de plaattaart met de verkruimelde Greek White en rucola. Serveer direct met de overgebleven walnotenpesto.

Deel dit bericht op social media:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)

Over Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.

Lees Interacties

Wat zijn jouw ervaringen? Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

Onze topsuggesties

CooleSuggesties Topper

ONZE LAATSTE BERICHTEN

Texas Sweet Iced Tea

Zomerse wereldgerechten: Texas Sweet Iced Tea

barbell training oefeningen

Dit zijn de 7 beste oefeningen met een halterstang

horloges op een rij

4 toffe manieren om jouw horloges te showcasen of op te bergen

Moonage Daydream poster

Binnenkort in de bioscoop: Moonage Daydream

Haertbreak High remake Netflix 1

Remake van dramaserie Heartbreak High

recensie autodrop oldtimers 7

Oldtimers vernieuwt verpakkingen en introduceert zomerse kokosdrop

Footer

Samenwerken

Heb jij een leuk product of coole dienst voor jongens of mannen? Kijk dan op onze contactpagina voor alle mogelijkheden.

Winacties en privacy

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan onze prijsvragen en ons cookiebeleid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze reviews, artikelen en winacties? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!