logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Vegan kruidnoten van Miljuschka Witzenhausen


Lieve jij,

Een snoeperd, dat is de Sint.
Niemand die zoetigheid zo lekker vindt.

En oud? De Sint is bejaard!
Met z’n witte haren en lange baard.

Maar toch is Sinterklaas kapoentje
nog altijd zo fit als een hoentje.

Zou dat komen door zijn dieet?
Aangezien hij liever geen beesten eet.

Alles van dieren heeft hij geschrapt;
hij is op plantaardig overgestapt.

Volgens zijn trouwe helper Piet
zijn vegan kruidnootjes z’n favoriet.

Je zult je nu vast afvragen:
kan dat zonder roomboter slagen?

Oh jazeker, ze smaken zeer plezant,
met dank aan dit recept van Flora Plant.

En ook dankzij de culinaire Paus der Pausen:
Niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen.

Dus als je aan vegan behoefte hebt,
kijk dan maar snel naar dit recept.

Geef het aan de kleintjes, neem zelf een bite
Of plaats het op je socials en site.

Oh en alles is rechtenvrij,
dus zet die foto’s d’r ook maar bij.

We staken nu ons wild geraas,
Liefs van Flora Plant en Sinterklaas!

Recept: Vegan pepernoten

Kruidnoten of pepernoten… wie weet het verschil? Nou, het maakt ook eigenlijk niet heel veel uit. Ze zijn allebei om op te vreten! Deze vegan kruidnoten (of vegan pepernoten, als je die naam liever gebruikt) zorgen voor een heerlijk avondje genieten… zonder schuldgevoel. En het verschil? Dat proef je niet.


Recept: Vegan pepernoten

Vegan pepernotenVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Vegan
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 8

Dit heb je nodig

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 1,5 el koekkruiden
  • 100 gr Flora Plant ongezouten, koud en hard, in blokjes
  • 5 el amandelmelk

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C
  2. Neem een kom en meng hier de droge ingrediënten in (zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en koekkruiden)
  3. Roer dit met een lepel even door zodat eventuele klontjes eruit zijn.
  4. Snij nu de koude Flora Plant in klontjes en voeg dit toe aan het meel evenals de amandelmelk.
  5. Kneed het geheel nu met je handen goed door tot je een samenhangende bal hebt.
  6. Draai hier mooie kleine balletjes van en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 25 minuten of tot goudbruin en gaar.
  7. Wil je ze bewaren in een trommel, laat ze dan eerst helemaal goed afkoelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.