logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Vegan cranberry cheesecake

Wat mag er niet ontbreken op Eet wat je wil dag? Taart natuurlijk! Deze vegan cheesecakejes met cranberry zijn ontzettend lekker en ook nog eens helemaal vegan. Ze hebben een crunchy bodem van cranberrykoekjes en een romige vulling van cashewnoten met cranberrysaus erin. Loopt het water je al in de mond? Veel bakplezier!


Recept: Vegan cranberry cheesecake

Vegan cranberry cheesecakeVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 4 Smaakt cranberrykoeken
  • 130 gram Smaakt cashewnoten
  • 50 gram ahornsiroop
  • 40 gram plantaardige variatie op boter
  • 40 gram kokosolie
  • 40 milliliter amandeldrink
  • 1 theelepel citroenrasp
  • sap van 1 citroen
  • voor de cranberryswirl:
  • 100 gram diepvriescranberry’s
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Zo maak je het

  1. Laat de cashewnoten minimaal 4 uur in koud water weken, het liefst een hele nacht.
  2. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kan je de koekjes in een schone theedoek doen en ze fijnmalen door er met een deegroller overheen te rollen.
  3. Smelt de plantaardige variatie op boter in een pannetje. Doe de koekkruimels met de boter in een kommetje en roer goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van 4 muffinvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Zet de vormpjes ongeveer 15 minuten in de vriezer zodat de bodem harder wordt.
  5. Maak ondertussen de cranberryswirl. Warm hiervoor de diepvriescranberry’s samen met de ahornsiroop op in een steelpannetje.
  6. Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken of totdat de cranberry’s mooi zacht zijn. Haal dit vervolgens door een zeef, zodat je een mooie gladde saus overhoudt. Laat de cranberrysaus volledig afkoelen.
  7. Maak ondertussen de vulling van de cheesecakes. Giet hiervoor de cashewnoten af en doe ze samen met de ahornsiroop, kokosolie, amandelmelk, citroensap en -rasp in de keukenmachine en mix tot een romig en glad mengsel. Verdeel het cashewmengsel over de 4 vormpjes.
  8. Schep ongeveer een theelepel van de cranberrysaus op het cashewmengsel. Pak een satéprikker en swirl de cranberrysaus door het cashewmengsel.
  9. Zet de cheesecakes een paar uur in de vriezer om op te stijven. Je kunt ze in de vriezer bewaren en er een halfuur voor je ze wilt eten uithalen, of bewaar ze na het opstijven verder in de koelkast.

Receptcredits: Smaakt

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.