logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: De ultieme Milka chocoladetaart


Milka bestaat dit jaar 120 jaar! Deze bijzondere verjaardag laten ze niet stilletjes voorbij gaan en wat is nou een betere manier om het te vieren dan met de ultieme Milka traktatie? Daarom heeft het chocolademerk een taart ontwikkeld om je vingers bij af te likken. Gemaakt met al jouw favoriete Milka producten; van biscuits tot chocoladerepen. En het leuke is: je kan hem zelf maken!


Recept: Ultieme Milka chocoladetaart

Ultieme Milka chocoladetaartVoorbereiding: 0 uur en 60 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Zwitsers
Genoeg voor: 16

Dit heb je nodig

  • 200 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 40 gr cacaopoeder
  • 240 gr suiker
  • 75 ml melk
  • 100 gr Milka chocoladereep naar keuze (fijn gehakt)
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 600 gram poedersuiker (vulling)
  • 300 gram roomkaas (vulling)
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur) (vulling)
  • 1 pak Milka chocowafer (vulling)
  • 80 gram gepasteuriseerd eiwit (botercrème)
  • 160 gram kristalsuiker (botercrème)
  • 240 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur (botercrème)
  • 50 gram witte Milka chocolade (botercrème)
  • 100 gram Milka Darkmilk (drip)
  • 45 ml opgeklopte slagroom (uit het pak) (drip)
  • Milka chocolade en koekjes als topping!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de 2 bakpannen (⌀ 20 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier (deze moet net zo groot zijn als de bodem van de bakpan).
  2. Doe 200 gram suiker, 200 gram boter en een snuf zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig met de vlindergarde.
  3. Voeg vervolgens de 4 eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
  4. Spatel 200 gram bloem en 1,5 tl bakpoeder door het beslag met een spatel, zodat de cake luchtig blijft.
  5. Meng 40 gram cacaopoeder met 40 gram suiker en 75 ml melk en spatel dit door het beslag
  6. Spatel als laatste de gehakte Milka chocolade erdoor (100 gram, welke jij het lekkerst vindt).
  7. Weeg het volledige beslag en verdeel dit in 2 gelijke delen in de twee bakpannen. Bak de chocolade cake in ongeveer 20 – 30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Als er geen beslag aan de prikker zit, kan de cake uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen.
  8. VULLING: Doe 600 gram poedersuiker, 100 gram boter en 300 gram roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Snijd 5 Milka chocowafers in stukjes en voeg deze voorzichtig toe.
  9. Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake. Tip: wil je de taart minder machtig? Gebruik dan de helft van de vulling en smeer deze alleen tussen de twee taartdelen.
  10. BOTERCREME: Verwarm 160 gram suiker en 80 gram gepasteuriseerd eiwit (ongeveer 3 eiwitten) au bain-marie op een laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Doe dit net zo lang totdat alle suiker is opgelost. Het mengsel is volledig opgelost als je geen korrels meer tussen je duim en wijsvinger voelt.
  11. Haal het mengsel van het vuur en klop de meringue stijf. Wanneer de meringue helemaal omhoog is gekomen en in de kom blijft hangen, kun je door met de volgende stap. Smelt au bain marie 100 gram witte Milka chocolade.
  12. Klop 240 gram boter (op kamertemperatuur!) luchtig. Voeg beetje bij beetje de helft van de meringue toe, tot ieder deel netjes is opgenomen. Voeg de gesmolten chocolade toe en blijf mixen. Spatel tot slot met een vlindergarde of spatel het laatste deel van de meringue door de botercrème. De botercrème is nu klaar voor gebruik, smeer deze als een dun laagje uit over de gehele taart. Voeg eventueel (paarse) voedselkleurstof toe aan de botercrème.
  13. DRIP: Verwarm 100 gram Milka Darkmilk chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom Zet 45 ml opgeklopte slagroom even in een beker op laag vuur om het op temperatuur te laten komen.
  14. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is kan je voorzichtig de kom van het vuur halen. Voeg nu rustig, al roerend, de slagroom toe Roer dit voorzichtig samen tot een gladde massa. De drip is klaar om over de bovenkant van de taart heen te schenken. Zorg dat deze niet te warm is: de botercreme mag niet gaan smelten!
  15. De leukste stap! Maak de ultieme taart af met jouw favoriete Milka producten. Het lekkerste is om een combinatie te maken van de Milka koekjes, cake en repen.

Tip: wij gebruikten twee taartvormen van 20 centimeter. Wil je een hogere taart? Gebruik dan een vorm van 15 centimeter in doorsnede en hanteer een baktijd van 30-40 minuten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.