Wat mij betreft mogen ze ’taco tuesday’ ook wel in Nederland invoeren! Niets leukers en lekkerders dan taco’s en tortilla’s! Bovendien staat het relatief snel op tafel en kun je alle deelgerechten vaak vooraf al bereiden. Makkelijker kun je het niet maken, toch? Het feit dat je aan tafel je maaltijd mag samenbouwen maakt het een leuke activiteit.
Recept: Tortilla’s met gebraden kip, mais & salsa
Voorbereiding: 1 uur en 0 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 150 gram tarwebloem
- 150 gram fijn maismeel
- 150 ml lauwwarm water
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 gebraden kip
- 2 verse maiskolven – of 1 blikje maiskorrels
- 1 el plantaardige olie
- 20 gram boter
- zout en peper
- 2 tomaten, zonder zaadjes
- 1 rijpe avocado
- cheddarsaus
- 1/2 bosje verse koriander
- Klassieke salsa (recept in boek… of kant en klaar)
Voor de vulling
Zo maak je het
- Wil je zelf tortilla’s maken? Dat is heel eenvoudig. Meng in een kom de bloem, het maismeel en het water door elkaar tot een samenhangend deeg en kneed het goed door.
- Verdeel het deeg in 10 balletjes. Rol elk balletje zo dun mogelijk uit met een deegroller.
- Bak de tortilla’s een een koekenpan met anti-aanbaklaag in een beetje olie aan twee kanten, zodat je bruine plekjes ziet.
- Bewaar de tortilla’s in huishoudfolie, een schone theedoek of een luchtdichte doos.
- Voor de vulling snijd je de gebraden kip in stukjes.
- Doe de maiskolven in een koekenpam met de plantaardige olie en een glas water. Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Maar… je kunt ook voorgegaarde mais gebruiken.
- Bak de gekookte maiskolven in een koekenpan, bedruip ze met een kontje boter en breng op smaak met zout en peper. Haal vervolgens de maiskorrels van de kolven.
- Verdeel de salsa over de tortailla’s en beleg ze met de stukjes gebraden kip en de mais.
- Zet ze 5 minuten onder de drill als je de taco’s warm wil serveren.
- Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes. Verdeel ze over de taco’s en garneer met de cheddarsaus en koriander.
- Vouw de taco’s dubbel en serveer.
Bron: Chef het zelf: Taco’s, Sandra Mahut
Klik hier voor onze review over Chef het zelf: Taco’s.
Ga direct naar Chef het zelf: Taco’s op BOL.com.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt