In een wereld vol stuntacties, Black Friday-gekte en fastfood dat soms goedkoper is dan groenten, slaan Crisp en Dille & Kamille de handen ineen voor een heel ander geluid. Samen introduceren ze de Smaakvolle Kiloknaller: een verrassend positief alternatief voor het ouderwetse kiloknaller-concept. Weg met kiloknallers vol vlees van discutabele herkomst – hier draait het om kwaliteit, smaak én seizoensgroenten.

Wat krijg je dan precies? Betaalbare verspakketten boordevol verse groenten van het seizoen, een heerlijk vegetarisch recept én een handig keukenhulpje van Dille & Kamille. Alles wat je nodig hebt om gemakkelijk en bewust te koken, gewoon bij je thuis bezorgd via de Crisp-app. Gezond, duurzaam én lekker eten was zelden zo eenvoudig.
Groenten op hun best
Tijdens de Meimaand Groentemaand staan groenten centraal, maar de Smaakvolle Kiloknallers blijven ook de hele zomer beschikbaar. Elk pakket speelt in op wat er op dat moment geoogst wordt – denk aan Limburgse AA-asperges, sappige wilde tomaten en rabarber van Hollandse bodem. Zo eet je niet alleen lekkerder, maar ook duurzamer én betaalbaarder.
Enkele highlights:
- Asperge-kiloknaller: Tagliatelle met gebakken asperges, citroen-roomsaus en geroosterde hazelnoten (recept van Crisp).
- Tomatenmix-kiloknaller: Piperade met paprika en tomaat (uit Groentefeest, het kookboek van Sidney Schutte).
- Rabarber-kiloknaller: Rabarbertaart met pistachenootjes (recept van Dille & Kamille).
Vanaf nu verkrijgbaar
De Smaakvolle Kiloknaller is per direct beschikbaar via de Crisp-app. Elk pakket bevat voldoende ingrediënten voor een smaakvolle vegetarische maaltijd voor vier personen, en is te koop vanaf €6 per persoon. Extra leuk: bij elk pakket ontvang je een voucher voor een gratis keukenhulpje van Dille & Kamille (t.w.v. maximaal €3,95), op te halen in een van hun winkels in Nederland of Vlaanderen.
Zo maken Crisp en Dille & Kamille samen van een verouderd begrip iets verrassend eigentijds. Tijd om de kiloknaller opnieuw uit te vinden – en dit keer met smaak!

Asperges… maar dan anders! In dit romige pasta-recept verwerk je gebakken asperges. Daardoor krijgen ze een unieke smaak en textuur, die het recept naar een hoger niveau tillen. De aspergesmaak is overigens wat minder prominent aanwezig. Wil je dat wat meer hebben? Vervang dan een deel van de wijn door kookvocht van de asperges.
Recept: Tagliatelle met gebakken asperges, citroen-roomsaus en geroosterde hazelnoten
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 kg witte asperges, geschild en zonder de hout-achtige onderkant
- 1 gele ui, gesnipperd
- 250 ml witte wijn
- 500 gram tagliatelle
- 300 ml kookroom
- 1 citroen (rasp en kneepje sap)
- 60 gram parmigiano reggiano geraspt
- 40 gram hazelnoten, grof gehakt
- 1 bosje peterselie, de blaadjes
Zo maak je het
- Kook de asperges 4 minuten voor in gezouten water. Haal ze er uit en snijd ze in 3 of 4 stukken.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de asperges ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Schept de asperges uit de pan en zet apart.
- Bak in diezelfde pan de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat tot 2/3 indikken.
- Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met zout water. Bewaar een kopje van het pastawater.
- Veog de asperges en de room toe aan het ui-knoflookmensel. Breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 3 minuten pruttelen.
- Voeg de tagliatelle, citroenrasp, wat citroensap en de helft van de kaas toe aan de pan. Schep om en voeg wat pastawater toe om de saus smeuig te maken.
- Verdeel de pasta over de borden. Betrooi met de hazelnoten, peterselie en de rest van de kaas.
Bron: Crisp website
Op zoek naar coole items voor in de keuken?