logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: superrecept voor Hemelse modder – chocolademousse


hemelse modder met sinaasappelsaus en slagroom

Hemelse Modder staat al sinds jaar en dag op ons menu bij kerst. Het is een echte familietraditie. En daar moet je niet aan tornen. Dit recept is heerlijk, de chocolademousse mislukt nooit. Dankzij de sinaasappelsaus heb je net een frisje aan je nagerecht. Desgewenst kun je ook kiezen voor een flesje dessertsaus.

Recept voor Hemelse modder – chocolademousse

Door: Dennis van Houts
Kooktijd: 00:30
Soort gerecht: nagerecht
Genoeg voor: 10 personen

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade (waarvan minstens de helft puur)
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 15 gram suiker
  • 400 ml slagroom
  • 10 ml sinaasappelsap
  • saus: zakje vanillesuiker
  • saus: 150 ml sinaasappelsap
  • saus: 30 gram suiker
  • saus: 2 eierdooiers (je houdt er een over van de hemelse modder)

Hoe pak je het aan

  • Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Laat hem afkoelen tot het lauwwarm is. Splits de eieren en roer 1 eidooier door de chocolade.
  • Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en het sinaasappelsap door het chocolademengsel, gevolgd door de geklopte eiwitten.
  • Giet de hemelse modder in een schaal en zet hem minstens 2 uur (afgedekt) in de koelkast.
  • Voor de saus:
  • Doe het sinaasappelsap, het zakje vanillesuiker en de helft van de suiker in een pan en breng het aan de kook.
  • Roer de eierdooiers met de rest van de suiker los. Maak ‘familie’ dooreen beetje warm sinaasappelsap bij te roeren. Meng alles goed door. Schenk het eimengsel bij het sinaasappelsap.
  • Laat de saus vervolgens indikken door het te verwarmen, zonder het te koken. Laat het daarna afkoelen in de koelkast en serveer het erbij.
  • Serveertip: slagroom!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.