Echt moeilijk is dit recept natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige verwarmer op koude, winterse dagen. Heerlijk als je flink in de sneeuw hebt moeten ploeteren, over kerstmarkten hebt gestruind of gewoon omdat het zo briljant lekker is. STROH rum is een Oostenrijkse rum, waar flink wat kruiden doorheen zitten. Hij is dus voller en ook zoeter van smaak dan normale rum. Het getal op de fles verwijst naar het alcoholpercentage.
Recept voor Strohcomel
Door: Dennis van Houts
Voorbereidingstijd: 00:05
Kooktijd: 00:10
Soort gerecht: Drank
Genoeg voor: 1 beker
Ingrediënten
- 200 ml chocolademelk
- 30 ml STROH 38 rum
- Slagroom
Hoe pak je het aan
-
- Verwarm de chocolademelk langzaam op. Doe ondertussen de rum in een beker.
- Klop een beker slagroom. Niet dat hij ineens op moet, maar slagroom is altijd goed.
- Is de chocolademelk goed warm? Als hij éven aan de kook is geweest, is hij nog lekkerder. Je kunt hier natuurlijk Chocomel nemen of een andere chocolademelk uit pak, maar je kunt ook je eigen chocolademelk maken. Nog lekkerder, maar het kost iets meer tijd.
- Schenk de chocolademelk over de STROH rum en leg een toef slagroom op de beker. Genieten maar!
Laat een reactie achter