logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Spaghetti carbonara

Met dit recept ga ik ongetwijfeld veel Italianen tegen het hoofd stoten. Er is namelijk een tweekamp tussen de carbonara-eters, waarbij de meest fanatieke vinden dat je geen room bij dit gerecht moet doen. Maar weet je? Het wordt er wel lekkerder door! Maar: we doen het met een twist. Want dankzij creme fraiche heb je wel het romige, krijgt het gerecht ook een fris zuurtje.


Recept: Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonaraVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 8 plakjes (ca. 125 gram) rauwe ham, in reepjes van 1 cm gesneden.
  • 350 gram La Molisana spaghetti
  • 3 eieren
  • 50 gram versgeraspte pecorino + extra voor het serveren
  • 60 ml crème fraiche
  • Peper en zout uit de molen

Zo maak je het

  1. Verhit de olie in een bakpan. Pel en snipper de ui, Bak de ui zacht in de olie op ongeveer 5 minuten. Bij voorkeur verkleurt hij niet.
  2. Doe de reepjes rauwe ham bij de ui en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig.
  3. Kook ondertussen de La Molisana spaghetti in een pak kokend water met wat zout.
  4. De de eieren, crème fraiche en de geraspte kaas in een kom. Maal er flink wat peper overheen en roer alles door elkaar.
  5. Giet de pasta af. Meng er de gebakken rauwe ham met de ui doorheen. Draai het vuur nu uit.
  6. Voeg er het eimengsel aan toe. Meng alles snel tot het ei is gestold en een mooi laagje om de pasta heeft gemaakt.
  7. Breng eventueel nog op smaak en verdeel de pasta over vier voorverwarmde diepe borden of kommen. Strooi er nog extra geraspte kaas overheen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.