Met dit recept ga ik ongetwijfeld veel Italianen tegen het hoofd stoten. Er is namelijk een tweekamp tussen de carbonara-eters, waarbij de meest fanatieke vinden dat je geen room bij dit gerecht moet doen. Maar weet je? Het wordt er wel lekkerder door! Maar: we doen het met een twist. Want dankzij creme fraiche heb je wel het romige, krijgt het gerecht ook een fris zuurtje.
Recept: Spaghetti carbonara
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 8 plakjes (ca. 125 gram) rauwe ham, in reepjes van 1 cm gesneden.
- 350 gram La Molisana spaghetti
- 3 eieren
- 50 gram versgeraspte pecorino + extra voor het serveren
- 60 ml crème fraiche
- Peper en zout uit de molen
Zo maak je het
- Verhit de olie in een bakpan. Pel en snipper de ui, Bak de ui zacht in de olie op ongeveer 5 minuten. Bij voorkeur verkleurt hij niet.
- Doe de reepjes rauwe ham bij de ui en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig.
- Kook ondertussen de La Molisana spaghetti in een pak kokend water met wat zout.
- De de eieren, crème fraiche en de geraspte kaas in een kom. Maal er flink wat peper overheen en roer alles door elkaar.
- Giet de pasta af. Meng er de gebakken rauwe ham met de ui doorheen. Draai het vuur nu uit.
- Voeg er het eimengsel aan toe. Meng alles snel tot het ei is gestold en een mooi laagje om de pasta heeft gemaakt.
- Breng eventueel nog op smaak en verdeel de pasta over vier voorverwarmde diepe borden of kommen. Strooi er nog extra geraspte kaas overheen!