Op een koude winterdag heb je een warme, hartige maaltijd nodig. Het smaakt nog lekkerder als je er de restjes uit de koelkast voor hebt gebruikt om er een verrassend gerecht van te maken zoals deze shepherd’s pie uit het kookboek Kook je koelkast leeg.
Recept: Shepherd’s Pie
Voorbereiding: 0 uur en 10 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Ierland
Genoeg voor: 1
Dit heb je nodig
- 0,5 ui
- 1 teen knoflook
- 5 champignons
- 1 kopje gemengde groente (diepvries en/of vers), zoals wortelen, erwtjes, mais, boontjes…
- 1 eetlepel maizena
- 0,5 glas rode wijn
- 0,5 glas groentebouillon
- Verse tijm (optioneel)
- 1 tot 1,5 kopje aardappelpuree (restje)
- Knoflookpoeder
- Zout
- Olijfolie
- Verse rozemarijn (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Snipper de ui en de knoflook en stoof ze in de olie.
- Snijd de champignons in plakjes en de verse andere groenten in blokjes. Stoof ze 5 tot 7 minuten met de ui en de knoflook. Doe er de diepvriesgroenten bij.
- Los de maïzena op in een beetje bouillon. Doe de wijn end e rest van de bouillon bij de groenten. Bind met de opgeloste maïzena. Breng eventueel op smaak met fijngehakte rozemarijn en tijm.
- Verwarm de aardappelpuree in de magnetron. Roer er het knoflookpoeder en het zout door.
- Schep de groenten in een (vuurvaste) schaal. Verdeel er de puree over.
- Zet eventueel kort onder de ovengrill tot het een goudbruin korstje krijgt.
- Je kunt dit gerecht makkelijk afwerken met wat groene kruiden zoals bieslook.
Bron: Kook je koelkast leeg, Too good to go
Klik hier voor onze review over Kook je koelkast leeg.
Ga direct naar Kook je koelkast leeg op BOL.com.
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: