Recept voor Schuimtaartrol met limoncello
Door: Dennis van Houts Voorbereidingstijd: Ontvet een grote kom. Pak een bakblik van ongeveer 25×35 cm en bekleed deze met bakpapier. Kooktijd: 25 minuten Soort gerecht: gebak Genoeg voor: 1 schuimtaart, ongeveer 10 stukkenIngrediënten
- 5 eiwitten
- 250 gram suiker
- 10 gram maïzena
- evt 1 eetlepel Villa Massa limoncello
- 50 gram pistachenoten – gewogen in dop en fijngehakt
- 100 gram lemon curd (zelf maken kan ook!)
- 250 ml slagroom – geklopt en gezoet
- 3 of 4 eetlepels Villa Massa
Hoe pak je het aan
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Ja, echt. Je wil een mooi, bruin buitenkantje.
- Klop de eiwitten stijf. Dat duurt zeker vijf tot acht minuten.
- Voeg langzaam de suiker toe, lepel voor lepel, terwijl je blijft mixen – of terwijl je keukenmachine nog draait. Zeef de maizena boven het geklopte eiwit. Voeg de lepel limoncello toe.
- Smeer de eiwitten uit op de bakplaat. Strooi de pistachenoten er overheen.
- Zet de bakplaat 8 minuten in de oven.
- Draai de temperatuur naar 160 graden en laat hem nog eens 15 minuten staan. Haal hem dan uit de oven en keer hem om op een ander vel bakpapier. Dat kun je eventueel bestrooien moet poedersuiker.
- Is de meringue afgekoeld? Dan kun je hem insmeren met een mengsel van 250 ml geklopte slagroom, 100 gram lemoncurd en 3 of 4 eetlepels Villa Massa.
- Rol de plaat nu op. Het makkelijks is om in het begin even een inkeping te maken met de achterkant van een mes. Dan kun je hem een stuk strakker oprollen.
- Rol hem stukje bij beetje op. Zorg dat het laatste stuk netjes onderop ligt of in ieder geval niet zichtbaar is.
- Decoreer naar smaak!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Keukenaccessoires bij Mediamarkt