Hoe zoet! Kleine, gekleurde schuimkoekjes, versiert met suikerdecoratie! Perfect voor een meidenfeestje. Je kunt de decoraties zelfs vervangen voor glittersuiker voor een prinsessenfeestje!
Benodigdheden voor 15-20 mini meringues:
- 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue met 60 ml water (of 2 eiwitten en 80 gram suiker)
- Dr. Oetker Kleurstoffen naar keuze
- 1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
- 1 flesje Dr. Oetker Disco
- 1 potje Dr. Oetker Glittersuiker of andere decoratie naar keuze
Extra nodig:
- Mixer met garden
- Beslagkom
- (3) spuitzakken met recht spuitmondje
- Bakplaat met bakpapier of Dr. Oetker bakspray
- (3) bordjes
Oventemperatuur:
- Elektrische oven 120°C
- Heteluchtoven 110°C
- Gasoven stand 1/2
Bereidingswijze:
- Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier of spuit in met bakspray. Verwarm de oven voor.
- Bereid de Mix voor Meringue volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de meringue over 3 kommen. Geef elk beslag een eigen kleur door enkele druppels kleurstof erdoor te mengen.
- Vul de spuitzak met de gekleurde meringue.
- Spuit kleine toefjes van ca. 3 cm op de bakplaat. Je maakt kleine puntjes aan de toefjes door op het laatste moment de spuitzak omhoog te trekken. Laat een beetje ruimte tussen de toefjes.
- Bak de mini meringues in ca. 60 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de mini meringues minimaal 2 uur in de oven afkoelen. Houd de oven gesloten.
- Bereid het gebaksglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking en doe het in een kommetje.
- Leg een klein stukje bakpapier op het werkblad. Zet alles klaar voor de decoratie. Leg op een bordje een beetje glittersuiker. Op het tweede bordje een beetje disco en op het laatste bordje een andere decoratie naar keuze.
- Haal de meringues voorzichtig met de onderkant door het glazuur.
- Druk de glazuurkant voorzichtig in de decoratie. Leg de meringues op het bakpapier en laat het glazuur enkele minuten hard worden.
Tip:
Doop de Mini Confetti Meringues in gesmolten chocolade of Dr. Oetker Glazuur Choco.