logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Roomhoorntjes


Vroeger waren ze echt helemaal hip en trendy, maar om één of andere reden zijn ze in diskrediet geraakt: roomhoorntjes. Waar je ze vroeger nog bij de echte banketbakkers zag liggen, ’s zomers gevuld met fruit, moet je nu lang zoeken wil je d’r nog eentje vinden. En dat is ontzettend jammer, want ze zijn zo lekker! En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken. Wel heb je d’r roomhoorn-vormpjes voor nodig. Die kun je kopen van bijvoorbeeld Patisse, dan krijg je aluminium vormpjes die je eerst moet invetten. Of je koopt kunststof hoorntjes van CPB, die hoef je niet in te vetten.

Dit heb je nodig:

  • ongeveer 1 velletje bladerdeeg per hoorntje
  • fijne kristalsuiker, op een bordje.
  • 1 eidooier, losgeklopt met een eetlepel warm water
  • banketbakkersroom (of goed stijfgeklopte verse slagroom). Het basisrecept banketbakkersroom is voor ongeveer 20 hoorntjes. dat je het vast weet 🙂

Zo maak je ‘m:

  • Snijd de bladerdeeg in repen. Hoe smaller de repen, des te mooiere spiralen je krijgt. Bredere repen zorgen voor een steviger hoorntje. Ik houd meestal ongeveer 1 centimeter aan.
  • Wikkel de reep op het hoorntje. Zorg dat de repen elkaar een beetje overlappen.
  • Bestrijk de hoorntjes met de losgeklopte eidooier, en draai ‘m daarna door de fijne kristalsuiker.
  • Leg de hoorntjes op een bakplaat. Bak de hoorntjes ongeveer 20 minuten op 200 graden. Dat leggen is belangrijk:
    • Zo krijgt het hoorntje een iets platte kant, zodat je ze mooi kunt neerleggen.
    • De warmte komt ook ín het hoorntje, zodat ze mooi egaal bakken
    • De voorste rand blijft schoon. Zet je ze rechtop, dan loopt de gesmolten suiker allemaal naar die voorste rand.
  • Laat de hoorntjes even afkoelen, en haal de vormen er daarna met een lichte draaibeweging uit. Doe het wel voorzichtig, want de hoorntjes zijn een beetje broos.
  • Laat ze afkoelen en vul ze voor het serveren met de banketbakkersroom of slagroom. Eventueel kun je ze ook vullen met vers fruit.

Variaties:

Je zou de suiker kunnen weglaten, en de bovenkant kunnen instrijken met glazuur als je ze gebakken hebt. Dan heb je een opgerolde tompouce. Vullen met fruit is een inkopper. Serveer ze met ijs, of gewoon bij de koffie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.