
Deze romige pompoen-wortel pasta met salie en knapperige plantaardige spekjes is perfect om jezelf mee te verwennen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 3 t/m 9 maart!
Recept: Romige pompoenpasta met plantaardige spekjes
Voorbereiding: 0 uur en 20 minutenBereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 150 g plantaardige spekjes
- 300 g linguine
- 2 wortels, in blokjes
- 2 sjalotten, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 400 g pompoen, in blokjes
- 150 g plantaardige room
- 10 g salie
- 2 el edelgistvlokken
- ¼ chilivlokken
- Olijfolie
- Zout en peper
Zo maak je het
- Bereid de linguine volgens de instructies op de verpakking. Houd na het koken een deel van het pastawater apart.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pompoen, wortel, sjalot, knoflook en tijm met een scheut olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Bak 20-25 minuten totdat de wortel en pompoen zacht zijn geworden.
- Houd een paar blokjes pompoen apart voor de garnering. Doe dan de sjalot, knoflook, rest van de pompoen, wortel, room, edelgistvlokken en ongeveer 100 milliliter pastawater in de blender. Blend tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de plantaardige spekjes volgens de instructies op de verpakking. Haal de plantaardige spekjes uit de pan en bak de salie in dezelfde pan totdat deze krokant is geworden. Haal de salie uit de pan.
- Doe de saus in de pan en voeg hier de linguine aan toe. Roer goed door elkaar en voeg eventueel wat meer pastawater toe om het bij elkaar te brengen.
- Verdeel de linguine over de borden, top af met wat geroosterde pompoen, de plantaardige spekjes, chilivlokken en krokante salie.
Bron: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Op zoek naar coole items voor in de keuken?