logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Romige avocadosoep


Met dit recept tover je een volle en romige soep op tafel, met avocado in de hoofdrol. Jalapeño, koriander, limoen en mais, hoe Mexicaans wil je het hebben? Deze soep van Santa Maria is gedurfd, afwisselend en verrassend. Tip: maak meteen een hele pan vol en bewaar de restjes in de vriezer. Zo kun je nog een keer van de soep genieten!


Recept: Romige avocadosoep

Romige avocadosoepVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: tex mex
Keuken: mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • ½ ui
  • ½ knoflookteen
  • 1 el Santa Maria Green Jalapeño
  • 1 el olijfolie
  • 2 el groentebouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 4 avocado’s
  • 2 ml limoensap
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de toppings:
  • 1 maiskolf
  • 1 avocado
  • 1 el bieslook
  • 1 bosje koriander
  • 1 el Santa Maria Hot Pepper Sauce

Zo maak je het

  1. Bak de ui, de knoflook en de Green Jalapeño’s in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden.
  2. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt.
  3. Snijd de avocado’s in tweeën, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, bieslook, koriander, wat olijfolie en Hot Pepper Sauce.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.