logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Risotto met paddestoelen


Risotto is een typisch Italiaans gerecht, waar je echt even de tijd voor moet nemen. Je kookt namelijk een speciale rijstsoort in bouillon, waarbij de rijst alle bouillon moet opnemen. En daar mag je best 30-40 minuten voor uittrekken! Ondertussen is het verstandig om te blijven roeren. Daardoor wordt de risotto romig en een beetje kleverig. Genieten!


Recept: Risotto

RisottoVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 50 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 300 gram risottorijst (arboriorijst)
  • 250 gram champignons
  • 2 el tijm
  • 3 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 liter bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 50 gram roomboter
  • 1 snufje chilipoeder
  • citroensap
  • 75 gram parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. De eerste stap is het bakken van de champignons: snijd deze in dunne plakjes en bak ze in wat olijfolie, samen met de tijm.
  2. Voeg na ongeveer een minuut de knoflook en het zout toe. Voeg na een paar minuten de snuf chilipoeder en een scheutje citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en zet apart.
  3. Nu gaan we aan de slag met de risotto. Een recept waar je lang mee bezig bent en dus wel wat gezelschap kunt gebruiken. Waarom dus niet buiten in het zonnetje, op je barbecue? Op de Campingaz buitenbarbecues kun je een paellapan plaatsen van het Culinary Modular System. Wij gebruikten deze pan voor het maken van onze risotto.
  4. De voorbereiding: snijd de ui en de bleekselderij fijn. Pers daarbij de knoflook. Maak vast een liter bouillon en rasp de parmezaanse kaas.
  5. Steek de barbecue aan en wat olie in de (nog koude) paellapan. Dak daarin de ui en de knoflook, zodat ze wat kunnen zweten. Zorg dat de ui niet bruin wordt.
  6. Voeg de rijst toe in de pan en bak deze mee, tot hij wat glazig wordt. Voeg daarna de wijn toe en laat hem zachtjes koken. Is de wijn bijna helemaal opgenomen? Voeg dan de bouillon toe. Omdat de paellapan groot en breed is, voeg ik hem ineens toe in plaats van scheut door scheut. Blijf regelmatig roeren om die kleverige substantie te krijgen. Je bent 20-25 minuten bezig.
  7. Voeg – als de bouillon bijna is verdampt of opgenomen – de paddestoelen toe en verwarm deze. Is de bouillon helemaal niet meer zichtbaar? Zet het vuur dan uit. Roer de boter en de parmezaanse kaas erdoor en serveer het!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.