logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Rigatoni alla norma – pasta met aubergine en tomatensaus


Sicilië ontdekte de kracht van aubergine al lang geleden, en de romige en hartige ‘alla norma’ is daarvan het bewijs. De aubergine wordt goudbruin gebakken en gecombineerd met een rijke tomatensaus, knoflook en basilicum.“Hoewel dit recept vegetarisch is, is er niks om op in te leveren. Naast zijn veelzijdigheid, past de aubergine, die meerdere vitaminen en mineralen bevat, volgens HelloFresh diëtiste Valérie Lalisang goed in een voedzame maaltijd.


Recept: Rigatoni alla norma

Voorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 aubergines
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 360 gram Rigatoni pasta
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen mozzarella
  • 400 gram passata
  • Parmigiano reggiano kaas
  • 200 gram mini romatomaten
  • 20 gram verse basilicum
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl balsamico-azijn

Zo maak je het

  1. Breng ruim wat er met 1 bouillonblokje aan de kook. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer te tomaten.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken.
  3. Kook de pasta 13-15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookbocht en laat zonder deksel uitstomen.
  4. Verhit ondertussen 3 el olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 8-10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  5. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook en ui 2-3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nogmaals 2 minuten. Blus af met de passata en 2 tl balsamico-azijn. Breng op smaak met peper en zout, laat 4-5 minuten sudderen.
  6. Voeg de pasta, de aubergineblokjes, mozzarella, de helft van het basilicum en 0,5-1 kopje kookvocht toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  7. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de geraspte kaas en de overgebleven basilicum.

Bron: Hello Fresh

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.