Hoe tropisch kun je een oer-Hollandse stamppot maken? Nou, best wel, als je het mij vraagt! Dankzij de toevoeging van goed rijpe bananen en een zilte smaak van kaas is deze ovenschotel een feestje om te eten, hoe guur het weer ook is!
Recept: Prei-kerrieschotel met banaan en gesmolten kaas

Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 2 preien
- 400-500 gram aardappels
- 3 bananen
- 350-400 gram gehakt
- Plakken kaas (Emmi Raclette, bijvoorbeeld)
- 125 ml crème fraiche
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder
- Zout en peper
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook ze ongeveer 15 minuten in ruim (gezouten!) water.
- Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was ze twee keer heel goed. Laat uitlekken.
- Bak het gehakt rul met zout en peper.
- Voeg de prei toe en bak vier minuten goed door. Zet het vuur uit.
- Voeg 2 el kerriepeter en 1 el paprikapoeder toe, samen met de crème fraiche.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
- Schenk hierover het prei-gehaktmensel.
- Snijd de banaan in plakjes en leg deze er overheen.
- Dek alles af met de plakken raclettekaas.
- Zet de schaal 15 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
- Smakelijk eten!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?