Het witte goud, de typische Limburgse lekkernij, eten de meeste mensen met een romige Hollandaisesaus en ham… maar wil je eens wat anders? Geef dan deze pizza met aspergens eens een kans! Wij waren benieuwd en zijn de keuken in gegaan. Het is zeker geen traditionele pizza, maar bij ons komt hij op de lijst met gerechten om nog vaker te maken. Reken op 125-200 gram asperges per persoon (of per pizza van ongeveer 30 cm in diameter).
Recept: Pizza met witte asperges
Voorbereiding: 1 uur en 0 minutenBereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1x pizzadeeg (zelfgemaakt of uit een pakje)
- 500-800 gram asperges
- 150 gram rauwe ham
- 1 punt brie
- Olijfolie
- Eventueel: 1 gekookt ei per persoon
Zo maak je het
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Ik weet het: heel ziet het er mooier uit, maar in stukjes eet het makkelijker!
- Kook de asperges 8-10 minuten voor in kokend water. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet.
- Maak het pizzadeeg volgens het pakje (of pak het erbij als je het zelf hebt gemaakt).
- Maak de pizza zoals hij hem het liefst hebt: rond of als rechthoekige plaatpizza.
- Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie. Strooi er wat zout of een smaakmaker (zoals Euroma Tafelgoud) overheen.
- Verdeel de asperges over het deeg.
- Snijd de brie in stukjes en verdeel deze over de pizza.
- Snijd de rauwe ham in stukken en verdeel deze over de pizza.
- Bak de pizza af – ongeveer 25 minuten op 200 graden.
- Wil je een intensere aspergebeleving? Verdeel dan een gesnipperd gekookt ei over de pizza zodra deze uit de oven komt!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt