logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Pizza met brie en ham op de Ninja Woodfire grill


Vorige week las je op onze website de review van de Ninja Woodfire Grill XL, die indruk maakte met zijn veelzijdigheid en functies. Maar wat kun je er nu allemaal mee, behalve burgertjes bakken en vlees garen tot deze de perfecte temperatuur heeft bereikt? Wij gingen de uitdaging aan en experimenteerden met misschien wel één van de meest-gewilde recepten: pizza!

Wil jij leren hoe je pizza bakt in de Ninja Woodfire Grill? Wij vertellen je wat we hebben geprobeerd en wat voor ons de beste resultaten opleverde!

De bodem

Je zou natuurlijk op veilig kunnen spelen en de standaard ovenfunctie kunnen gebruiken. Die loopt tot 210 graden en zal zeker een lekkere pizza opleveren. Ons doel was echter om een krokante bodem te krijgen. En hoe krijg je dat? Juist: door een hete bodemplaat! Wij richtten onze pijlen dan ook op de grillfunctie. Deze functie combineert de grill met de convectie van een heteluchtoven. Dat zou een perfecte match zijn! En daarin heb je drie standen: Low, Medium en High.

Onze tip voor het bakken van pizza op een Ninja Woodfire Grill? Verwarm voor op Medium en schakel dan over op Low voor het bakken van de pizza zelf.

Ga direct naar Ninja Woodfire op BOL.com.

Zout, zoet en knapperig: wat kan je nog meer wensen van een pizza? De smaken van rauwe ham, brie en peer lopen naadloos in elkaar over. Indien gewenst kun je vervolgens nog een kleine hoeveelheid honing toevoegen voor die finishing touch. Op de Ninja Woodfire Grill heb je in 10-12 minuten een pizza op tafel staan.


Recept: Pizza met brie, peer en ham op de Ninja Woodfire grill

Voorbereiding: 0 uur en 45 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 1 recept pizzadeeg (500 gram bloem, 275-300 ml water, gist, zout en 3 el olijfolie)
  • 3 peren
  • 2 stukken brie
  • 200-250 gram rauwe ham
  • honing
  • (olijf)olie

Zo maak je het

  1. Maak het deeg en laat het goed rijzen. Verdeel het voor het reizen in 2-3 delen, afhankelijk van hoe dik je de bodem wil hebben.
  2. Zoek een bakplaat die in de Ninja Woodfire Grill past. De XL is groot genoeg voor een bakvorm van 20x30cm of een ronde bakplaat van 20 cm.
  3. Tijdens het rijzen kun je de brie in plakken snijden, de ham kleiner snijden (hoewel je die ook makkelijk scheurt) en de peer in stukken snijden.
  4. Verwarm de Ninja Woodfire Grill voor op de grillstand Medium. Verlaag hem na het voorverwarmen op Low.
  5. Verdeel het deeg over je ingevette bakplaat.
  6. Bestrijk het deeg met een dun laagje olie.
  7. Verdeel de ham, kaas en brie over je pizza.
  8. Zet de pizza 10-13 minuten in de voorverwarmde Ninja Woodfire grill. Een dikkere bodem heeft een langere bereidingstijd nodig.
  9. Haal de pizza uit de oven als deze goudbruin is gebakken.
  10. Besprenkel hem met wat honing en serveer direct.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.