Soms zegt de naam van een recept precies wat het is. Deze romige pastaschotel zit bomvol vitamines en bouwstoffen voor een dag vol energie!
Recept: Romige pastaschotel met spinazie, kip en champignons
Voorbereiding: 0 uur en 30 minutenBereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 5
Dit heb je nodig
- 400 gram La Molisana volkoren penne
- 600 gram kipfilet
- 400 gram bladspinazie (vriezer)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 400 gram (kastanje) champignons
- 50 gram parmezaanse kaas
- 250 gram crème fraiche
Zo maak je het
- Ontdooi de diepvriesspinazie.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in schijfjes en de cherrytomaatjes in twee.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet een hapjespan op het vuur. Bak de kipfilet goudbruin.
- Draai het vuur lager en voeg de tomaten en de spinazie toe. Laat 2 minuten meebakken.
- Voeg de champignons toe. Bak deze tot ze wat kleuren en slinken.
- Voeg de crème fraiche toe. Laat 3-5 minuten doorkoken, tot de saus goed gebonden is.
- Roer de penne door de saus en verwarm hem nog even mee.
- Schep de pasta op de borden en strooi de kaas er overheen.