logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recept: Romige pastaschotel met spinazie, kip en champignons


Soms zegt de naam van een recept precies wat het is. Deze romige pastaschotel zit bomvol vitamines en bouwstoffen voor een dag vol energie!


Recept: Romige pastaschotel met spinazie, kip en champignons

Romige pastaschotel met spinazie, kip en champignonsVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 5

Dit heb je nodig

  • 400 gram La Molisana volkoren penne
  • 600 gram kipfilet
  • 400 gram bladspinazie (vriezer)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram (kastanje) champignons
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 250 gram crème fraiche

Zo maak je het

  1. Ontdooi de diepvriesspinazie.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in schijfjes en de cherrytomaatjes in twee.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Zet een hapjespan op het vuur. Bak de kipfilet goudbruin.
  5. Draai het vuur lager en voeg de tomaten en de spinazie toe. Laat 2 minuten meebakken.
  6. Voeg de champignons toe. Bak deze tot ze wat kleuren en slinken.
  7. Voeg de crème fraiche toe. Laat 3-5 minuten doorkoken, tot de saus goed gebonden is.
  8. Roer de penne door de saus en verwarm hem nog even mee.
  9. Schep de pasta op de borden en strooi de kaas er overheen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.