logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Pastasalade met gegrilde groenten


Deze pastasalade met gegrilde groenten en peterseliedressing is dé perfecte lunch om mee te nemen voor onderweg. Ook kun je deze salade heel goed meal-preppen! Doe de dressing en de rucola in een apart bakje en voeg deze op het laatst pas eraan toe, voor optimale versheid. Dit recept is niet alleen heerlijk gezond door alle groenten, peulvruchten en volkoren granen, maar is ook nog eens heel simpel én budgetproof!


Recept: Pastasalade met gegrilde groenten en peterseliedressing

Pastasalade met gegrilde groenten en peterseliedressingVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 aubergine, in halve maantjes
  • 1 rode ui, in plakjes
  • 400 g canellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 300 g volkoren fusilli
  • 250 g mini cherrytomaten
  • 250 g cherry pruimtomaten
  • 130 g groene olijven, gehalveerd
  • 75 g rucola
  • 1 el kappertjes
  • olijfolie
  • zout en peper

  • Voor de peterseliedressing:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 g krulpeterselie, fijngesneden
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl rode wijnazijn
  • ½ tl Italiaanse kruiden

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de mini cherrytomaten, cherry pruimtomaten, aubergine, puntpaprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak de groenten 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hussel halverwege om.
  4. Bereid ondertussen de volkoren fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en sprenkel er wat olijfolie overheen.
  5. Meng alle ingrediënten voor de peterseliedressing in een kom, proef en breng op smaak met zout en peper. Bewaar eventueel wat peterselie voor de garnering.
  6. Meng de pasta met de gegrilde ovengroente, de canellinibonen, rucola en de groene olijven. Maak het af met de kappertjes en eventueel wat overgebleven peterselie.
  7. Serveer met de peterseliedressing.

Bron: Growers United

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.