Hardcore-legende DJ Paul Elstak is benoemd tot Chef Gehackt bij De Vegetarische Slager. Als ambassadeur van het nieuwe plantaardige Rul Gehackt lanceert hij voor de samenwerking een remake van zijn iconische hit Rainbow in the Sky, precies dertig jaar na de originele release. Een eigenzinnige ode aan lekker hakken – in de pan én op de dansvloer.

Van dansvloer naar de keuken
Wie anders dan Paul Elstak, de man die Nederland al decennialang op de dansvloer heeft laten hakken, kan de rol van Chef Gehackt bij De Vegetarische Slager op zich nemen? Voor de remake van zijn legendarische 90’s hit Rainbow in the Sky ruilt Elstak de dansvloer tijdelijk in voor de keuken. De videoclip is opnieuw opgenomen en bevat een flinke portie culinaire knipogen. Het doel? Nederland laten hakken, en als het even kan: met plantaardig gehackt. Want net als happy hardcore wil De Vegetarische Slager mensen samenbrengen – met een flinke dosis nostalgie en een knipoog naar vroeger, en een plantaardige twist van nu.
“Wat veel mensen niet weten, is dat ik vegetariër ben,” zegt Elstak over de samenwerking. “Dit was dé kans om Nederland te laten zien dat verschillende werelden samengaan. Vegetariër of carnivoor – het hoeft elkaar niet te bijten. Sterker nog: iedereen kan van hetzelfde genieten. Of het nu gaat om een potje hakken op de dansvloer of in de keuken. En ik kan je verzekeren: de pasta bolognese is nét zo lekker met plantaardig Rul Gehackt. Niemand die iets hoeft te missen.”
Remake Rainbow in the Sky
De remake van Rainbow in the Sky, ter lancering van de samenwerking met De Vegetarische Slager, is vanaf nu te bekijken via het Youtube kanaal van De Vegetarische Slager… of hieronder:
Beschikbaarheid & prijs
Het nieuwe plantaardige Rul Gehackt met een verbeterde gehackt-smaak en malsere bite is verkrijgbaar bij De Vegetarische Slager en alle supermarkten in jouw buurt voor een adviesprijs van €3,69.
Win tickets voor Paul Elstak 30 years Rainbow in the Sky in GelreDome
Paul roept Nederland op om ook zelf te gaan hakken: kook of dans mee op de track, deel jouw video op social media en maak kans op VIP-kaarten voor zijn show in het GelreDome.
Bekijk de actievoorwaarden via https://www.
Zelf hacken!
Zin om zelf te gaan hakken? Chef Gehackt Paul Elstak maakt zijn pasta bolognese met Rul Gehackt het liefst met extra groente – voor een bite die net zo hard gaat als de beat. Hakken maar!
Recept: De Pasta Bolognese met Rul Gehackt van Chef Gehackt Paul Elstak

Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 winterpeen in kleine blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 stengels bleekselderij in blokjes
- 5 gram verse Italiaanse kruiden
- 70 gram tomatenpuree
- 700 ml tomatenpassata
- 200 gram cherrytomaten
- 400 gram De Vegetarische Slager Vegan Rul Gehackt
- 300 gram pasta (ritagoni of spaghetti)
- 5 gram basilicum
Zo maak je het
- Fruit de gesnipperde ui, blokjes wortel en bleekselderij 5 min. aan in olijfolie. Ris ondertussen de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en hak grof. Roerbak de courgette en paprika kort.
- Bak de tomatenpuree 2 min. mee, voeg daarna de tomatenpassata en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Laat 20 min. op laag vuur doorkoken, roer regelmatig.
- Schep het vegan Rul Gehackt zonder eerst voor te bakken samen met de cherrytomaten door de saus en laat nog 10 min. meestoven, breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar, houd bij het afgieten van de pasta wat kookwater apart. Voeg wat kookwater toe aan de bolognese saus, schep de pasta door de saus.
- Serveer in diepe borden met verse basilicum.
- Tip: serveer met vegan Parmezaanse kaas. Eet smakelijck!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?