logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Pannenkoek met citroen, honing en carpaccio van ananas

Soms kom je recepten tegen die je gewoon niet voor jezelf kunt houden. Zo lazen we onlangs een recept, verstrekt door Jan Pannenkoeken, je weet wel: die kant-en-klare pannenkoeken die op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Alsof je ze zelf hebt staan bakken! Welnu: naast alle gevulde pannenkoeken, american pancakes en poffertjes kun je ook hun (lekker!) naturel pannenkoek nog bijzonderder maken met het volgende recept. Houdt wel rekening met een redelijke voorbereiding: vooral een ananas in filterdunne plakjes snijden van een ananas doe je niet in een minuutje of vijf! Schoonmaken kan trouwens wel heel eenvoudig, bijvoorbeeld met de Vacuvin Pineapple Slicer. Daarmee maak je een ananas schoon in een handomdraai! Maar goed. Voor 4 personen heb je nodig:
  • 1 pak naturel JAN Pannenkoeken
  • 1 verse ananas (en ja, ananas in blik smaakt écht veel minder lekker)
  • 2x 225 gram fruit (aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • honing
  • 1 citroen
  • eventueel poedersuiker, munt, eetbare vioolblaadjes…
De bereidingswijze:
  1. Snijd heel dunne schijfjes ananas en dresseer ze op de borden.
  2. Giet wat citroensap en honing over de ananasschijfjes.
  3. Verwarm de JAN pannenkoeken in een koekenpan. Kan ook in de magnetron, maar even bakken is veel lekkerder.
  4. Vul de pannenkoeken met het zomerfruit, en maak er een pakketje van met prikkers.
  5. Leg de pannenkoeken op het bord met de ananas.
  6. Maak het af met poedersuiker, munt of kleine, eetbare vioolblaadjes.
Eet smakelijk!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.