logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Ontbijttaart met havermout, kwark en kiwi


Ontbijten is een dingetje dat iedere dag weer terugkomt. Om het speciaal te maken moet je soms ver zoeken. Of niet? Dit recept lijkt heel erg lastig te maken, maar als je de bodem de dag of avond ervoor bakt, ben je in tien minuten klaar om te eten. Een gezonde maaltijd, vol eiwit, vitaminen en een briljante start voor je dag!

Recept voor Ontbijttaart met kwark en kiwi

Door:
Voorbereidingstijd: 00:10
Kooktijd: 00:25
Soort gerecht: Ontbijt
Genoeg voor: 6-8 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 75 gram hazelnoten
  • 100 gram boter
  • 6 el honing (of suikerstroop)
  • 6 el suiker (eventueel)
  • 250 ml kwark
  • 300 gram kiwi

Hoe pak je het aan

  • Doe 125 gram havermout in een blender, keukenmachine of staafmixer en hak het tot meel. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Zet de oven vast op 170 graden.
  • Doe alle havermout, de hazelnoten, de boter (in kleine stukjes), 4 el honing of stroop en eventueel de suiker in een kom en meng het tot een mooi deegje.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier. Duw het deeg hier goed in aan. Het wordt een redelijk dunne laag. Zorg dat je een opstaande rand hebt aan de zijkanten.
  • Zet de taart ongeveer 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin is. Haal hem uit de oven en laat ‘m goed afkoelen. Een nacht, bijvoorbeeld…
  • Snijd de kiwi’s vast in kwarten. Halve plakjes kan natuurlijk ook, maar eet minder makkelijk.
  • Verdeel de kwark over de vorm. Giet daar de laatste twee eetlepels honing overheen.
  • Leg de kiwi op de kwark. Bon appetit!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.