Doordeweeks hebben we allemaal wel eens zin in iets snels en makkelijks met minimale afwas. Eénpansgerechten zijn hiervoor ideaal. Gelukkig hoef je voor een makkelijk gerecht nu niet meer in te leveren op je gezondheid. Zoals met deze variant, met champignons en vegan balletjes.
Recept: One pot pasta met romige paddestoelensaus en gehaktballetjes
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italie
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 2 verpakkingen Meatless Farm Balletjes
- 200 g fusilli
- 1 teentje knoflook
- 2 sjalotjes
- 400 g gemengde paddestoelen
- 200 g spinazie
- 100 ml water
- 400 ml plantaardige kookroom
- 60 ml haverfraiche
- 30 g verse salie
- 1 biologische citroen
- olijfolie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het
- 1. Snipper de ui en knoflook. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook voor 2-3 minuten. Bak de balletjes voor 3 minuten mee. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
- 2. Snijd de gemengde paddestoelen grof en bak deze nog 2-3 minuten mee. Hak de salie fijn en doe erbij. Voeg dan het water, de kookroom, haverfraîche en 1 eetlepel citroensap toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de bereidingstijd op de verpakking.
- 3. Voeg de spinazie toe aan de pan wanneer de pasta gekookt is. Doe ook de balletjes weer in de pan om op te warmen. Breng het geheel op smaak met meer citroensap, citroenrasp en peper en zout naar smaak.