logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Nachotoren à la Snackspert


Op 21 oktober is het Nacho Day en om die reden is Snackspert de #nachochallenge aangegaan met zijn eigen nachorecept. Wat zijn recept net even anders maakt? De chipotlesaus is het geheim! De saus geeft de nacho’s een lichte rooksmaak met een vleugje pit. Dat klinkt goed, toch? Verzamel snel al je vrienden en familie bij elkaar en daag hen uit om samen aan de slag te gaan. Veel plezier en smakelijk!


Recept: Nachotoren à la Snackspert

Nachotoren à la SnackspertVoorbereiding: 0 uur en 25 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 10 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 zak Nacho Chips (185 g)
  • 2 blikjes Dip Nacho Cheese Style
  • 1 zakje Dip Mix Cheese
  • 1 zakje Dip Mix Guacamole
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa Mild
  • 500 gram (vega) gehakt, stukjes (vega) kip of (vega) beef
  • 125 gram zure room
  • 2 paprika’s
  • 2 rijpe avocado’s
  • chipotlesaus
  • koriander ter garnering

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Bak het (vega) vlees volgens de verpakking en voeg de Taco Seasoning Mix en de chipotlesaus toe. Zet het daarna apart.
  3. Meng in een kommetje de zure room met de inhoud van het zakje Dip Mix Cheese. Zet het daarna apart.
  4. Pureer 2 avocado’s en voeg de inhoud van het zakje Dip Mix Guacamole toe. Zet het mengsel apart.
  5. Pak het Nacho Challenge Blik, de Nacho Chips, Dip Nacho Cheese Style, het bakje (vega) vlees en de paprika.
  6. Bouw in het blik laag voor laag de nachotoren op. Begin met de Nacho Chips en verdeel deze goed. Verspreid er daarna een laagje Dip Nacho Cheese Style overheen. Schep hier het (vega) vlees op en eindig met paprika. Herhaal dit totdat het blik tot aan de rand is gevuld.
  7. Zet het blik 10 minuten in de voorverwarmde oven (max. 120 °C graden) totdat de Dip Nacho Cheese Style wat harder is geworden en deze de nacho’s goed bij elkaar houdt.
  8. Haal het blik met ovenwanten uit de oven. Pak een groot bord en leg het ondersteboven op het blik. Hulp van vrienden is nu handig! Keer het blik en het bord samen om, zodat het blik ondersteboven op het bord staat. Pas op, het blik is heet!
  9. Haal voorzichtig het blik van de nachotoren af. TADA, nu heb je een echte nachotoren!
  10. Top de toren af met de Chunky Wrap Salsa Mild en leg hier de overgebleven paprika op. Gebruik de zure room-kaas dip en de guacamole als dip.

Credits: Santa Maria X Snackspert (@snackspert)

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.