Chocolade, karamel en koffie. Maak mij er maar voor wakker! Met deze cupcakes combineer je het beste van drie werelden… en dat alles met een beetje hulp van de nieuwe Daelmans mini brownie stroopwafels!
Recept: Mokka cupcakes met Daelmans brownie stroopwafels

Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 12
Dit heb je nodig
- 200 gram zachte boter
- 200 gram patentbloem
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- pakje Daelmans brownie mini stroopwafels
- 150 gram boter
- 3 tl oploskoffie
- 150 gram banketbakkersroom
- 60 gram poedersuiker
Voor de mokkacreme
Zo maak je het
- Voor je begint met bakken, maak je de basis voor de mokkacreme. Begin hiervoor met het maken van banketbakkersroom (een pakje Custardpoeder doet hier wonderen) voor 250 ml melk en doe hier 3 tl oploskoffie bij. Je kunt ook een espresso zetten en de vloeistof voor het maken van de custard verminderen.
- Doe de custard in een glazen schaal of kom (hoe lager de kom, des te eerder hij is afgekoeld) en dek het af met plasticfolie die je echt op de custard legt).
- Ga ondertussen aan de slag met het cakebeslag. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Klop hier een voor een de eieren doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
- Spatel de bloem er door heen en vul 12 cupcakevormpjes met het beslag.
- Steek in ieder vormpje 2 Daelmans mini stroopwafeltjes, die je in stukjes hebt gesneden.
- Bak de cupcakes ongeveer 15-20 minuten op 160 graden.
- Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Nu kun je de mokkacreme gaan maken. Neem hiervoor 150 gram custard en klop deze los met 60 gram poedersuiker.
- Klop in een andere kom de boter los. Voeg hier de losgeklopte custard aan toe. Zet het in de koelkast op op te stijven.
- Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, vul je een spuitzak met de mokkacreme en spuit je een mooie krul op de cupcakes. Maak af met een doormidden gesneden stroopwafeltje. Of twee, als je die nog hebt 😉



Op zoek naar coole items voor in de keuken?