logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Mega veggie chimichurri burger met hummus en crispy uien

MEGA VEGGIE CHIMICHURRI BURGER MET HUMMUS EN ‘CRISPY’ UIENNestlé ’s Garden Gourmet heeft twee nieuwe grote vega burgers in het assortiment. Perfect voor op een broodje! De Mexicaanse Jalapeño Burger en de Argentijnse Chimichurri Burger zijn bovendien ook lekker pittig gekruid, hebben een stevige, vleesachtige bite én zijn rijk aan eiwitten. Vaak zijn vegetarische burgers namelijk wat droog of juist heel klef. Wees niet bang: je hoeft geen sterrenchef te zijn.

Recept voor Mega veggie chimichurri burger met hummus en crispy uien

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Soort gerecht: bijgerecht
Genoeg voor: 2 personen

Ingrediënten

    • 2 burgerbroodjes
    • 4 eetlepels Garden Gourmet Hummus Classic
    • 1 little gem sla
    • 1 tomaat
    • 2 uien
    • 1 handje rucola
    • 1 bosje peterselie
    • zout
    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 6 el extra vergine olijfolie
    • 4 el bloem
    • 1 rode peper
    • 2 el halfvolle melk
    • 1 el gedroogde oregano

Hoe pak je het aan

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de frituur voor op 180º of verwarm een laag olie (ca. 3 cm) in een pan met een thermometer.
  • Zet alle ingrediënten klaar: Halveer de broodjes. Was de sla en snij de tomaten. Roer met een garde de bloem met melk tot een beslag ter dikte van een pannenkoek beslag. Pel en snij de ui in dikke ringen. Bestrooi ze met de extra bloem, klop ze af en leg ze in het beslag.
  • Bak de Garden Gourmet ‘Chimichurri’ burgers aan beide zijden in wat olie in de koekenpan en leg ze op een bakplaatje. Vis de uiringen met een vork uit het beslag, laat even uitlekken en frituur ze (niet te veel tegelijk) goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi direkt met zout. Zet de burgers 5 min. in de oven.
  • Verhit intussen een koekenpan en rooster de broodjes op de snijzijden bruin en leg de bodem van de broodjes op borden.
  • Verdeel de hummus op de broodjes, wat slablaadjes en vervolgens de plakken tomaat. Leg daarop de warme burgers en schep de verse chimichurri daarop. Verdeel daarop de gefrituurde uien en een pluk rucola en zet de deksels van de broodjes erop.
  • Bereiding Chimichurri:
  • Snij 1 bosje (30 g) peterselie, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Snij 1 a 2 niet te grote rode pepers (zaadjes verwijderd) fijn. Meng alles en voeg 1 el gedroogde oregano, ca. 6 el extra vergine olijfolie, 4 el rode wijn azijn toe. Meng alles goed en breng op smaak met zout.
  • Tip: wil je een gezondere variant van deze burger? Schep dan minder verse chimichurri op je broodje en grill de uien in een grillpan zonder ze te paneren.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.