logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Maak panna cotta in een handomdraai


panna cotta Sommige gerechten lijken ontzettend moeilijk om te maken, maar zijn in werkelijkheid heel erg eenvoudig. Panna cotta is er zo eentje. Het enige wat je in de gaten moet houden: begin op tijd! Dit lekkere, zachte nagerecht moet een flinke tijd opstijven in de koelkast.

Recept voor Panna Cotta met ananasmarmelade

Door: Voorbereidingstijd: 04:00 Kooktijd: 00:15 Soort gerecht: Nagerecht Genoeg voor: 8 stuks

Ingrediënten

  • 450 ml melk
  • 450 ml slagroom
  • 8 gelatineblaadjes
  • 100 gram suiker
  • 1 groot blik ananas
  • 100 gram suiker
  • 1 à 2 el maïzena
  • 60 ml water

Hoe pak je het aan

  • De de melk, de slagroom en 100 gram suiker in een pannetje. Zet hem op een laag tot middenhoog vuur, en breng hem heel voorzichtig aan de kook. Niet te hard, dan kookt-ie over.
  • Doe water in een grote kom en leg er één voor één de velletjes gelatine in. Dompel ze helemaal onder voor je het volgende velletje er in doet. Zo voorkom je dat ze aan elkaar kleven. Deze velletjes moeten minstens vijf minuten weken.
  • Als de melk/slagroom/suiker gekookt heeft, haal je het pannetje van het vuur. Je voegt velletje voor velletje de gelatine toe, waarna je goed roert. Wil je iets minder gelatine-achtige panna cotta, dan laat je een velletje weg.
  • Doe de panna cotta in een vorm en zet hem in de koelkast. Hier gebruikten wij een siliconen 3D-vorm van Silikomart, de mini-girotondo om precies te zijn. Stoere vormen, maar dan is het wel aan te raden ze eerst in de koelkast te zetten en daarna – in de vorm – even in te vriezen. Zo kun je ze lang van te voren al maken. Laat ze wel goed ontdooien – een uur of drie moet je daar altijd voor tellen. Krijg je de panna cotta moeilijk uit de vorm? Maak dan de buitenkant van de vorm even warm met warm water.
  • Nu is het tijd voor de ananasmarmelade. Snijd de stukjes ananas uit het blik goed fijn. Niet tot pulp, maar wel in kleine stukjes.
  • Doe de stukje ananas, het sap uit blik, het water en de suiker in een pannetje en breng hem langzaam aan de kook. Laat het geheel 5 minuten doorkoken. Meng de maïzena aan met wat vocht en voeg het toe aan de inhoud van het pannetje. Kook even goed door en laat het afkoelen. Serveer koud bij de panna cotta!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.