logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Luxe appel-notentaart van La Place


Wat is er lekkerder dan een warme appeltaart? Een luxe variant, met amandelspijs en noten natuurlijk! Als je echt iets te vieren hebt, pak je goed uit. Zorg daarom altijd dat je genoeg ingrediënten in huis hebt om deze appel-notentaart op tafel te kunnen zetten!


Recept: Luxe appel-notentaart

Luxe appel-notentaartVoorbereiding: 1 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederlands
Genoeg voor: 12

Dit heb je nodig

  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van 0,5 citroen
  • 0,25 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram amandelen (Noten Express)
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1,2 kg appels
  • 3 el custardpoeder
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 120 gram rozijnen (Noten Express)
  • 250 ongezouten noten, gemengd. Wij gingen voor cashewnoten, amandelen en walnoten van Noten Express.
  • 3 el abrikozenjam
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

  1. Zet de rozijnen in water
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de rasp van 0,5 citroen, het zout, vanille-extract, witte basterdsuiker, de boter en 1 ei in een kom. Meng alles goed door. Verpak het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd ze in plakjes of blokjes, net wat jij wilt. Maak ze in ieder geval niet te groot. Meng de appels met de custardpoeder, de bruine basterdsuiker en het kaneel. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden. Is hij op temperatuur? Spreid dan de noten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten, tot het moment dat je ze ruikt. Schud ze vervolgens op een bord en laat ze afkoelen.
  5. Maak ondertussen de amandelspijs door de amandelen, de fijne basterdsuiker en rasp van 0,5 citroen te mengen in een keukenmachine. Voeg daarna 1 ei toe, tot het een smeuïg geheel is. Laat het staan.
  6. Ligt je deeg een uur in de koelkast? Rol het uit om ongeveer 6mm en bekleed de bodem en de zijkanten van een ingevette springvorm. Je hoeft niets over te houden, de bovenkant wordt bekleed met noten!
  7. Roer je derde ei door de spijs en smeer dit over de bodem van je taart.
  8. Roer de rozijnen door het appelmengsel en schenk dit mengsel in de taartvorm.
  9. Zet de oven ongeveer een uur in de oven op 170 graden. Zet hem niet te hoog in de oven, dan wordt hij te snel bruin.
  10. Laat je taart even afkoelen als hij uit de oven komt. Verdeel de gemengde noten over de taart. Verwarm de jam in een pannetje en smeer dit over het notenmengsel uit voor een mooie glanslaag en een lekker zoete touch.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.