logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Lentecocktail met gin


Eindelijk, de lente staat voor de deur. Een seizoen vol verleidelijk frisse geuren, kleuren en smaken. De zon komt weer tevoorschijn en we nemen afscheid van grauwe en regenachtige dagen. En, misschien nog wel het beste, het ziet ernaar uit dat we de lentedagen ook weer met elkaar kunnen doorbrengen. De beste bartender van Nederland, Laura Brady, won afgelopen jaar de Diageo World Class Competition, ‘s werelds grootste bartendingwedstrijd waaraan meer dan 10.000 bartenders uit 56 landen hebben meegedaan. Speciaal voor het seizoen ontwikkelde ze een fris cocktailrecept met gin die zowel in geur als smaak opvallend is. De cocktail sluit aan bij het onlangs gelanceerde huisparfum van gin-merk Tanqueray en Nederlands parfumlabel Abel Odor.

Lentecocktail met gin: Fresh Forest

De houtachtige noot van de cocktail is een onmiskenbare knipoog naar Tanqueray London Dry gin. Samen met de hint van citrus smaakt het drankje naar een perfect gemixte gin-tonic bij zonsondergang, op een terrasje in de buurt van het bos.


Recept: Lentecocktail met gin: Fresh Forest

Lentecocktail met gin: Fresh ForestVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 1

Dit heb je nodig

  • 50 ml Tanqueray London Dry gin
  • 20 ml zoethoutsiroop*
  • 1 bolletje citroensorbetijs
  • Mousserende wijn
  • Glas: gekoeld cocktailglas
  • Garnering: takje koriander en/of citroenschil

Zo maak je het

  1. Giet de Tanqueray London Dry gin en zelfgemaakte zoethoutsiroop* in het cocktailglas en meng voorzichtig met een lepel.
  2. Voeg 1 bolletje citroensorbetijs toe aan het glas.
  3. Giet de mousserende wijn over het geheel om een bad voor het ijsbolletje te creëren.
  4. Garneer met een takje koriander en/of citroenschil en een theelepeltje.

*Recept voor zelfgemaakte zoethoutsiroop

  1. Warm 200 ml water op in je waterkoker;
  2. Wanneer de belletjes beginnen te stijgen, stop je de waterkoker (voordat hij het kookpunt
    bereikt);
  3. Giet het water in een kan en voeg 5 gram zoethoutsnippers toe (of gebruik zoethoutthee
    van goede kwaliteit);
  4. Roer en laat 20 minuten trekken;
  5. Giet het water door een zeef en daarna door een koffiefilter;
  6. Voeg 350 gram suiker toe en roer tot het is opgelost;
  7. Giet de siroop in een fles en bewaar tot 1 maand in de koelkast.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.