Sommige recepten lijken ontzettend moeilijk, maar blijken in de praktijk helemaal niet zo lastig te zijn. Zoals lemoncurd. Je zou het kunnen omschrijven als citroenjam, maar dan doe je het echt te weinig eer aan. Lemoncurd is heerlijk op een geroosterd briochebroodje met roomkaas, maar ook geweldig om door botercrème te mixen of als taartvulling. Wil je ‘m iets extra’s meegeven? Voeg na het koken een lepeltje Villa Massa limoncello toe!
Recept: Lemon curd
Voorbereiding: 0 uur en 5 minutenBereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 3 citroenen, schoongeboend
- 225 gram suiker
- 100 gram boter
- 5 eierdooiers
Zo maak je het
- Rasp de citroenen voorzichtig met een rasp en pers ze vervolgens uit.
- Doe de boter en de suiker in een au bain marie-pan. Je weet wel: een pan die je boven een pan kokend water houdt. Wat weinig mensen weten: de pan waarin je ingrediënten komen, mag het water niet raken!
- Roer langzaam, tot alle suiker is opgenomen door de gesmolten boter.
- Voeg de eierdooiers, de citroenrasp (zest) en de citroensap toe.
- Klop het mengsel goed door, voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
- De lemoncurd is goed als het aan je lepel blijft kleven. Het blijft redelijk vloeibaar, maar zal bij het afkoelen mooi dik worden.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?