Recept voor Lemoncurd
Door: Dennis van Houts
Voorbereidingstijd: Boen drie citroenen goed schoon.
Kooktijd: 10 minuten
Soort gerecht: bijgerecht
Genoeg voor: 250 ml
Ingrediënten
- 3 citroenen, schoongeboend
- 225 gram suiker
- 100 gram boter
- 5 eierdooiers
Hoe pak je het aan
- Rasp de citroenen voorzichtig met een rasp en pers ze vervolgens uit.
- Doe de boter en de suiker in een au bain marie-pan. Je weet wel: een pan die je boven een pan kokend water houdt. Wat weinig mensen weten: de pan waarin je ingrediënten komen, mag het water niet raken!
- Roer langzaam, tot alle suiker is opgenomen door de gesmolten boter.
- Voeg de eierdooiers, de citroenrasp (zest) en de citroensap toe.
- Klop het mengsel goed door, voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
- De lemoncurd is goed als het aan je lepel blijft kleven. Het blijft redelijk vloeibaar, maar zal bij het afkoelen mooi dik worden.
[…] 100 gram lemon curd (zelf maken kan ook!) […]