logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Lekker frisse citroen-yoghurtcake


Cake – dat blijft toch lekker genieten. Maar als je ‘m een frisse twist geeft, wordt hij nog specialer! Deze citroen-yoghurtcake is meer werk dan een normale cake, maar die extra tijd is het dubbel en dwars waard.

Recept voor citroen-yoghurtcake

Door:
Voorbereidingstijd: 00:30
Kooktijd: 01:30
Soort gerecht: cake
Genoeg voor: 1 cake

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 225 gram boter (kamertemperatuur)
  • 400 gram suiker
  • 3 eieren
  • 125 ml karnemelk
  • 125 ml hangop (leg een theedoek in een vergiet, giet daar volle yoghurt in – je houdt hangop over)
  • 4 el citroensap
  • zest van 2 citroenen
  • 1 tl vanille-essence
  • eventueel: 150 gram poedersuiker en wat citroensap

silikomart-eleganza[1]Hoe pak je het aan

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter en de suiker luchtig. Voeg de eieren toe en klop ze er stuk voor stuk goed door. Voeg de yoghurt, het citroensap, de zest en de vanille-essence toe – klop alles goed door elkaar.
  • Voeg de karnemelk en de helft van de bloem toe en meng alles goed. Voeg nu de andere helft van de bloem toe, en roer goed tot je een glad beslag hebt. Giet het beslag in de bakvorm. Wij gebruikten hier de 3D bakvorm van Silikomart, de Eleganza. Bak de cake 70-80 minuten op 170 graden.
  • Haal de cake uit de oven, laat hem vijf minuten afkoelen en voeg de glazuur toe.
  • Om de glazuur te maken: voeg langzaam de poedersuiker toe aan het citroensap tot je de juiste dikte hebt bereikt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.