logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Lasagne bolognese uit de slowcooker


Normaal gesproken schuiven we een schaal lasagne in de oven. Succes gegarandeerd… maar niet altijd. Heb jij soms ook zo’n hard stukje lasagnevel, omdat die niet genoeg vocht heeft gehad, of je de kaas net te hard gebakken (of juist niet hard genoeg, waardoor je zo’n taai laagje krijgt? Dat zal je in een slowcooker niet gebeuren. Dan geniet je van een zijdezachte structuur, met perfect gegaarde ingrediënten en een smaak om je vingers bij af te likken.


Recept: Lasagne bolognese uit de slowcooker

Lasagne bolognese uit de slowcookerVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italië
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortelen
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blok tomatenblokjes (400 gram)
  • 250 ml water
  • een half bouillonblokje
  • 1 el balsamico-azijn
  • 2 tl oregano
  • Lasagnevellen

  • Voor de saus
  • 300 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 150 gram belegen kaas, geraspt
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Hak de ui en de bleekselderij fijn in een keukenmachine. Fruit ze in wat olie 5-10 minuten op middelhoog vuur. Rasp ondertussen de wortel in de keukenmachine.
  2. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  4. Voeg het water, het bouillonblokje, de wortel, de balsamico-azijn, de oregano en de tomatenblokjes toe. Laat zachtjes doorkoken.
  5. Meng ondertussen de kookroom met de eieren door elkaar. Meng hier de geraspte belegen kaas doorheen en roer alles goed door. Deze harde kazen kun je goed raspen in de Kenwood MultiPro Go keukenmachine.
  6. Bouw de lasagne op in je slowcooker, zoals de Espressions Smart Pressure Cooker: begin met een laat tomatensaus en leg hierop de eerste laag lasagnevellen.
  7. Doe hier bovenop 1/3 van de roomsaus en 1/3 van de tomatensaus. Leg hierop weer een laag lasagnevellen en herhaal deze stap.
  8. Eindig met een laag roomsaus. Strooi hier de parmezaanse kaas overheen.
  9. Zet de slowcooker aan op de lage stand. Houd rekening met 3 uur kooktijd – maar hoe langer, hoe beter. 4 uur is dus ook geen probleem! Wil je gaan eten? Zet je slowcooker dan uit en haal het deksel van de pan.
  10. Je zult zien dat de lasagne mooi stevig is en zich makkelijk uit de pan laat scheppen. Smakelijk eten!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.