logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Koreaanse wraps


suggesties om vandaag te eten graag bij een plek die ik vertrouw, waarvan ik weet dat de recepten kloppen. En soms moet je die een beetje aanpassen, zodat ze keukenkastjes-proof zijn! ” />

Het is niet altijd makkelijk om lekkere en verrassende recepten op tafel te zetten. Zie maar eens goede recepten te vinden! Er staan er genoeg online, maar het gros van de recepten klopt simpelweg niet. Daarom kun je beter een paar goede bronnen gebruiken. Ikzelf kijk voor suggesties om vandaag te eten graag bij een plek die ik vertrouw, waarvan ik weet dat de recepten kloppen. En soms moet je die een beetje aanpassen, zodat ze keukenkastjes-proof zijn!


Recept: Koreaanse wraps

Koreaanse wrapsVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal
  • 200 gram kipfiletreepjes of biefstukreepjes
  • 2 tl koriander of 8 takjes verse, fijngesneden koriander
  • 4 wraps
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 komkommer
  • 2 tl limoensap uit flesje
  • 150 gram witte kool en wortel
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 4 el wittewijnazijn
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en wat zout en meng daar de komkommer doorheen. Zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. Ook hier geld: hoe langer hij staat, hoe beter. Dit kun je best een dag van de voren maken en apart zetten.
  2. Pers of snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de sambal met de knoflook, het gemberpoeder, de sojasaus en de olijfolie.
  3. Snijd de kipfilet of biefstuk in stukjes van 1 – 2 cm en roer ze door de marinade. Marineer de stukjes vlees minimaal 15 minuten, maar langer is altijd beter.
  4. Snijd witte kool en wortel in dunne reepjes (of gebruik een keukenmachine om hem de raspen). Gebruik een mix van 100 gram witte kool en 50 gram wortel, maar die verhouding kun je zelf aanpassen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.
  7. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak het vlees of de kip met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen, de kip mag iets langer om goed gaar te worden.
  8. Wil je deze wraps op de barbecue maken? Leg de wraps dan 3 minuten op een warmhoudrooster. De reepjes bak je snel op het plancharooster van deze barbecue, maar je kunt ook de paellapan of de braadpan gebruiken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.