logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Koolraapwafels


Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig. Deze zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar, maar let wel op teflon lagen. Deze wafels worden gemaakt met koolraap, waar je eerst een puree van maakt, die je ook los van dit wafelrecept kunt maken en consumeren. Dit zijn dus eigenlijk twee recepten in één!


Recept: Koolraapwafels

KoolraapwafelsVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 koolraap, gewassen en in de schil, in stukken
  • 1½ eetlepel kerrie masala
  • 1 snufje Keltisch zeezout
  • Amandelmelk, een andere plantaardige melk, biologisch-dynamische karnemelk of kefir (de twee laatste bevatten lactose)
  • Tijm (om te bestrooien)
  • Voor de wafels
  • 500 gram havermoutmeel (havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 2 verse eieren
  • koolraappuree
  • warm water, plantaardige melk of biologisch-dynamische karnemelk

Zo maak je het

  1. Bereiding van de koolraappuree
  2. Kook de stukjes koolraap 15 minuten in ruim water en giet ze af. Pureer de koolraap samen met het zout en de kerrie in de keukenmachine tot een fijne massa. Schenk al roerend beetjes melk toe, tot de massa de gewenste dikte heeft.
  3. Bereiding van de Koolraapwafels
  4. Zet het wafelijzer aan. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar terwijl je steeds beetjes water of een andere vloeistof toevoegt. Zodra de massa smeuïg is, laat je deze 5-10 minuten rusten. Bak er wafels van. Bestrooi met wat tijm.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.