
Deze kleurrijke bonenburrito is in Mexicaanse stijl! Dat betekent lekker met avocado, mais, bonen en knapperige verse groenten. Probeer hem uit tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 3 t/m 9 maart!
Recept: Kleurrijke bonenburrito met knoflooksaus
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Vegan
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 4 grote wraps
- 2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
- 1 winterpeen, in dunne reepjes (julienne)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1/4 rode kool, fijngesneden
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 blik (200 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (200 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g witte rijst
- 150 g mais
- 3 el plantaardige mayonaise
- 3 el sojayoghurt
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- Zonnebloemolie
- Azijn
- Zout en peper
- Optioneel: 150 g plantaardig alternatief voor geraspte kaas
Zo maak je het
- Maak ingelegde rode kool: doe de fijngesneden rode kool in een bakje en voeg 100ml water en 100ml azijn toe.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 1-2 minuten totdat deze glazig begint te worden.
- Voeg de bonen toe en bak op middelhoge temperatuur 3-4 minuten mee.
- Voeg de tomaten en de Mexicaanse kruiden toe en laat op lage temperatuur 3-4 minuten pruttelen.
- Voeg de mais toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de avocado’s in een kom en prak ze grof met een vork. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Maak een knoflooksaus door de sojayoghurt te mengen met de plantaardige mayonaise en de knoflook er doorheen te persen.
- Verdeel de avocadopuree, bonenvulling, rijst, paprika, wortel en ingelegde rode kool over de wraps en rol ze op tot burrito’s. Serveer met knoflooksaus. Eet smakelijk!
Bron: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
Op zoek naar coole items voor in de keuken?