
Recept voor kersen, chocolade en amandel reep
Door: Dennis van Houts Voorbereidingstijd: 00:15 Kooktijd: 00:25 Soort gerecht: bakken Genoeg voor: 8 stuksIngrediënten
- 115 ouderwetse havermout
- 40 g amandelschaafsel
- 1 el zouden lijnzaad
- 1 el sesamzaad
- 35 g ongezoete muesli met gepofte tarwe
- 160 g gedroogde kersen
- 80 g gedroogde abrikozen
- 50 gram extra pure chocolade, grof gehakt
- 100 g krokante amandelboter
- 80 g kokossuiker
- 125 g agavesiroop
- 0,5 tl vanille-extract
- een flinke snuf zeezoutvlokken
Hoe pak je het aan
- Vet een bakblik in van 20×20 cm.
- Meng de havermout, het amandelschaafsel, de lijnzaad en de sesamzaadjes door elkaar. Doe ze een pan (zonder boter of olie!) en bak ze 5-8 minuten, tot ze een beetje bruin zijn geworden. Schud ze tijdens het bakken af en toe door elkaar. Zo verbranden ze niet en worden ze mooi gelijkmatig bruin.
- Laat het gebakken mensel even afkoelen – buiten de pan. Meng in een kom de muesli, de gedroogde kersen en abrikozen en de pure chocolade door elkaar. Voeg nu het gebakken mengsel toe en roer alles goed door elkaar.
- Doe in een steelpannetje de amandelboter, de suiker, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout. Verwarm het op matig vuur, tot het mengsel een beetje begint te pruttelen en de kokossuiker is opgelost. Dat duurt ongeveer 3-4 minuten.
- Laat de vloeistof 5 minuten afkoelen. Giet het dan over het droge mengsel en meng alles met een spatel door elkaar. Schep het beslag in het ingevette bakblik. Doe wat olie op je handen en duw het mengsel stevig aan, zodat je een mooie, platte koek krijgt.
- Zet het bakblik in de koelkast, na ongeveer 30 minuten is het mengsel stevig geworden en kun je er acht koekrepen uit snijden.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt
Geef een reactie