Zin in een flinke hap comfort food? Deze cheeseburgers zijn heerlijk sappig en vol van smaak, met een fris-pittige bite van jalapeno pepertjes.
Recept: Jalapeño cheeseburgers

Bereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken:
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd (bijv. Dijonmosterd)
- 2½ el Euroma American style BBQ kruiden
- 8 bladen kropsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 500 g half-om-halfgehakt
- 100 g paneermeel
- 1 ei
- 12 plakjes jalapeño
- 4 verse kaiserbroodjes
- 4 plakken cheddar
Zo maak je het
- Steek de barbecue aan.
- Meng de mayonaise, ketchup, mosterd en een ½ el American style BBQ kruiden in een kommetje en breng eventueel op smaak met zout.
- as en droog de slabladen, snijd de tomaten en rode ui in de breedte in plakken van ca ½ cm. Snijd met een kaasschaaf 4 plakken van de cheddar.
- Bewaar de saus, groente en kaas, afgedekt in de koelkast tot je ze nodig hebt.
- oe het gehakt, paneermeel, ei en 2 el American style BBQ kruiden in een mengkom en meng tot een egaal mengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
- Verdeel het gehakt in 4 delen en rol er met vochtige handen gehaktballen van. Druk de gehakballen plat tot een burger.
- Gril de burgers op de barbecue in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
- Beleg de burger na het omkeren met 3 plakjes jalapeño en een plak cheddar en gril 5 min. Haal van de barbecue en laat het vlees ca. 5 min. op een bord rusten afgedekt met aluminiumfolie.
- Gril de plakken rode ui de laatste 4 min. op de barbecue, keer halverwege.
- Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril 2 min. op de snijkanten.
- Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de slablaadjes, tomaat, rode ui en een cheeseburger.
- Schep de saus over de burgers, leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.