logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Indiase Tikka Masala


Soms zie je aan de naam al precies wat je gaat eten… als je de taal spreekt. Dat is het geval bij het Indiase Tikka masala: de bekende romige en kruidige curry met kip. ‘Tikka’ betekent ‘stukjes’ en ‘masala’ betekent ‘mengsel met kruiden’. Letterlijk eet je dus stukjes in een mengsel met kruiden. Natuurlijk kun je zelf in de weer met kruiden en poedertjes, marinades en suddersauzen… maar waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Tilda is al 50 jaar expert op het gebied van de Indische keuken en helpt je graag op weg met een zak kant-en-klare kruidenpasta. Zo is je terecht meteen mooi op smaak!

De producten van Tilda vind je overigens in de schappen van Albert Heijn – op de verpakkingen staat al een basisrecept, maar op de Tilda website vind je er nog veel meer!

Voor Tikka Masala heb je niet veel nodig, behalve een kruidige basis en natuurlijk wat kip! In een half uur kun je deze maaltijd op tafel hebben, als je de taakjes een beetje goed plant en in elkaar laat overlopen. Dat klinkt goed, nietwaar? Nou – en dan heb je deze subtiel kruidige curry nog niet eens geproefd!


Recept: Indiase Tikka Masala met kip, kokosmelk en rode linzen

Indiase Tikka Masala met kip, kokosmelk en rode linzenVoorbereiding: 0 uur en 10 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: India
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 250 gram Tilda Basmatirijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 zak Tilda Tikka Masala
  • 150 gram gedroogde rode linzen
  • blik koksmelk, 400 ml
  • 10 gram koriander, vers (of 1 tl gedroogd)
  • eventueel: 1 citroen in partjes

Zo maak je het

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 minuten aan,
  3. Spoel de linzen schoon onder koud stromend water (in een zeef).
  4. Voeg de linzen samen met de zak Tilda Tikka Masala en de kokosmelk toe aan de kip.
  5. Laat 15 minuten stoven, zodat de linzen garen. Roer regelmatig door de pan om aanbakken te voorkomen.
  6. Voeg eventueel wat water toe indien nodig. Breng op smaak met zout.
  7. Garneer de saus met verse koriander en serveer met de basmatirijst en partjes citroen.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.