logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Huevos de Granja (Mexicaans boerenroerei)


Lekker pittig Mexicaans eten zonder pakjes en zakjes? Met de juiste recepten kom je een heel eind. Voor dit recept maak je eigenlijk vier onderdelen: de zwartebonenpasta en het roerei, maar ook de tortilla’s en een frisse salsa van (in het boek geadviseerde) tomatillosalsa. In dit recept gebruiken we de zwartebonenpasta en het roerei. Hoewel je dit ontbijt/lunchgerecht voor 6 personen is, eten wij hem regelmatig als hoofdgerecht voor 4 personen.


Recept: Huevos de Granja

Huevos de GranjaVoorbereiding: 0 uur en 35 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 40 minuten
Soort gerecht: Lunchgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 6

Dit heb je nodig

  • 2 el boter
  • 1 el gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 30 g gele, rode of oranje paprika, in stukjes
  • 30 g courgette, in stukjes
  • 30 g champignons
  • 75 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 el gekookte maiskorrels
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 6 (of 4) tortilla’s

  • Mexicaanse zwartebonenpuree
  • 225 g gedroogde zwarte bonen
  • 0,5 gesnipperde ui
  • 1 jalapeno, steeltje en zaadjes verwijderd
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gram verse spinazie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el zout
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • serveer met queso fresco of feta en een frisse salsa

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de zwarte bonenpasta: was de bonen in koud water en laat ze een nacht weken. Giet de bonen af, doe ze in een pan en zet ze net onder water. Breng ze aan de kook.
  2. Voeg de ui, jalapeno, knoflook, laurier en het zout toe. Laat 40 minuten zacht koken, met een deksel op de pan. Voeg water toe als ze droog worden.
  3. Als de bonen zacht zijn, zijn ze klaar. Laat ze anders nog even doorkoken.
  4. Haal de laurierblaadjes uit de pan en schep het mensel in een kom. Plet de bonen met je handen of een lepel. Je kunt ze ook pureren in een keukenmachine.
  5. Voor het serveren bak je dit mengsel in een grote hapjespan.
  6. Voor het roerei smelt je de boter in een grote koekenpan met deksel. Voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak tot de ui glazig is.
  7. Voeg de courgette toe. Bak 3 minuten met het deksel op de pan. Voeg de cherrytomaten, champignons en mais toe. Bak nog even door, zonder het deksel op de pan.
  8. Schenk de losgeklopte eieren erbij en bak een paar minuten. tot de eieren bijna gestold zijn. Spatel er dan de spinazie door.
  9. Verwarm de tortilla’s kort in een pan. Schep het roerei erop en serveer met de zwartebonenpuree en eventueel de salsa.

tasty Taco's Bron: tasty Taco’s, Victoria Elizondo
Klik hier voor onze review over tasty Taco’s.
Ga direct naar tasty Taco’s op BOL.com.
Dit recept is met toestemming geplaatst.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.