De toddy vindt zijn oorsprong in India en is eigenlijk niets meer dan een drankje gemaakt van alcoholische drank met warm water, suiker en specerijen of kruiden. Gin is dan weer niet typisch Indiaas maar deed zijn intrede onder Britse heerschappij. Deze drank combineert wel perfect met de kruiden die we uit de Indiase keuken kennen. Een hot toddy is top als je verkouden bent, of als nachtmutsje op een druilerige dag. Dit recept komt uit het Cocktails met Victor, van Victor Abeln. En ja, wij mochten het plaatsen van de uitgever!
Recept: Hot gin toddy
Voorbereiding: 0 uur en 15 minutenBereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: India
Genoeg voor: 2
Dit heb je nodig
- 2 kaneelstokjes
- 4 kardemompeulen
- 4 kruidnagels
- 300 ml water
- 1 eetlepel honing
- 75 ml gin
- 30 ml citroensap
- schijfje citroen als garnering
Zo maak je het
- Doe de specerijen samen met het water in een steelpannetje, breng aan de kook en laat 10 minuutjes pruttelen.
- Draai het vuur uit, voeg de honing toe en roer tot die is opgelost.
- Voeg de gin en het citroensap toe, roer even door en serveer uit in twee glazen of mokken.
- Garneer met een schijfje citroen.
- Variatie: Vervang de gin door whisky voor een warmere smaak