logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Hot gin toddy


De toddy vindt zijn oorsprong in India en is eigenlijk niets meer dan een drankje gemaakt van alcoholische drank met warm water, suiker en specerijen of kruiden. Gin is dan weer niet typisch Indiaas maar deed zijn intrede onder Britse heerschappij. Deze drank combineert wel perfect met de kruiden die we uit de Indiase keuken kennen. Een hot toddy is top als je verkouden bent, of als nachtmutsje op een druilerige dag. Dit recept komt uit het Cocktails met Victor, van Victor Abeln. En ja, wij mochten het plaatsen van de uitgever!


Recept: Hot gin toddy

Hot gin toddyVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Drinken
Keuken: India
Genoeg voor: 2

Dit heb je nodig

  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel honing
  • 75 ml gin
  • 30 ml citroensap
  • schijfje citroen als garnering

Zo maak je het

  1. Doe de specerijen samen met het water in een steelpannetje, breng aan de kook en laat 10 minuutjes pruttelen.
  2. Draai het vuur uit, voeg de honing toe en roer tot die is opgelost.
  3. Voeg de gin en het citroensap toe, roer even door en serveer uit in twee glazen of mokken.
  4. Garneer met een schijfje citroen.
  5. Variatie: Vervang de gin door whisky voor een warmere smaak

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.