
Als je een verkoudheid voelt opkomen of als je je niet zo goed voelt in je buik, maak dan deze hartige rijstpap. In China is ze ook gekend als ‘congee’. In het Oosten eten ze het zelfs als ontbijt, omdat het zo’n rustgevend en versterkend effect heeft op je geest en darmen. Je kan de pap zoet serveren, met bijvoorbeeld gebakken appeltjes en kaneel, of hartig met een eitje, avocado en gebakken paddenstoelen.
Recept: Hartige rijstpap voor een rustige buik
Voorbereiding: 0 uur en 5 minutenBereidingstijd: 0 uur en 5 minuten
Soort gerecht: Ontbijt
Keuken: China
Genoeg voor: 2
Dit heb je nodig
- 100 gram rijstvlokken
- 750 ml groentebouillon of water
- 150 gram wilde paddenstoelen
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie of boter
- 2 eieren
- 1 avocado
- zeezout of tamari en peper
- Afwerking sesamzaad, lente-ui
Zo maak je het
- Breng in een kookpot de groentebouillon (of water met groentebouillonpoeder) aan de kook met de rijstvlokken.
- Roer goed, dek de kookpot af met een deksel en zet het vuur lager (3 op een schaal van 10). Laat een 5-tal minuten rustig pruttelen.
- Breng een tweede pot met water aan de kook en kook daarin de eieren zacht in 5 tot 6 minuten.
- Bak ondertussen de paddenstoelen met wat olijfolie of boter goudbruin in een grote ruime pan.
- Serveer elke kom rijstpap met gebakken paddenstoelen, een zachtgekookt ei, een halve avocado en eventueel wat fijngehakte lente-ui en sesamzaad. Kruid met peper en zout naar smaak.

Ga direct naar Goed eten op BOL.com.
Julies tips & Tricks
- Varieer ook eens met boekweitvlokken of quinoavlokken. Ik gebruik het liefst een combinatie van rijst en boekweit.
- Varieer met paddenstoelen naargelang het seizoen, met shiitake, oesterzwam, champignon
- Wil je de rijstpap extra smaak en pit geven? Voeg 2 centimeter geraspte gember toe en werk af met chilivlokken.
Op zoek naar coole items voor in de keuken?